Mission Øst hjælper traumatiserede børn gennem Danmarks Indsamling

Irakiske krigsbørn har brug for hjælp mod posttraumatisk stress.

Når den store Danmarks Indsamling på DR1 går i luften 1. februar, går et af de såkaldte tilskuds-projekter til Mission Østs krisecenter for traumatiserede børn og unge i den irakiske by Kirkuk.

Lørdag aften den 1. februar blænder DR1 op for den storstilede Danmarks Indsamling, som i år går til børn på flugt. Mission Øst er en af de organisationer, der skal sørge for at kanalisere pengene ud til børnene.

Her vil pengene gå til et krisecenter for børn og unge, som er flygtet fra Islamisk Stat, og nu skal leve videre på bedste vis med de voldsomme krigsoplevelser.

Alis skole ramt af granater

Mission Øst har rigtig gode erfaringer med psykosocialt arbejde blandt krigstraumatiserede børn og unge. En af dem er Ali på otte år, hvis skole blev ramt af granater. Han viste hurtigt tegn på posttraumatisk stress, men er nu begyndt at blomstre, efter at han er begyndt at komme jævnligt på centret.

Det samme oplever 7-årige Ghaida, der sammen med sin familie måtte flygte over hals og hoved fra Islamisk Stat. Hendes mor, Ishaal, fortæller Mission Øst, at pigen liver op, når hun kommer på centret.

Terapi og basale skolefag

Mission Øst driver fire børne- og ungdomscentre i Irak. På centrene møder børnene pålidelige voksne, der hjælper dem med at bearbejde traumer efter voldsomme krigsoplevelser.
Børnene lærer også basale skolefag, og de unge får lov at afprøve et håndværk.

De bliver rustet til at bygge landet op i fred. Mission Østs medarbejdere besøger også flygtningelejre, hvor de underviser og aktiverer børnene.

Penge går til børn i Irak

Pengene fra Danmarks Indsamling vil specifikt gå til børne- og ungdomscentret i Kirkuk, som Mission Øst driver sammen med den lokale partner EADE.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En undersøgelse fra juli 2019 viser, at der er mindst 3.350 gadebørn i Kirkuk. Der er mere end 100.000 internt fordrevne i Kirkuk, og børnearbejde er udbredt i uformelle bosættelser. Børn, der arbejder eller tigger på gaden, tjener så lidt som 1 dollar for 8 timers arbejde.

Danmarks Indsamling er allerede i gang og kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 1. februar klokken 19.00 direkte fra Vejle Musikteater.

12 af Danmarks største hjælpeorganisationer skal kanalisere pengene. Mission Øst er med som tilskudsprojekt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: