Nok profet, men ikke forfatter

Tomi Arayomi er en engelsk profet, hvis bog nu kommet på dansk.

Boganmeldelse af Henri Nissen.

Titlen er den noget spøjse ”Spis. Sov. Profeter. Gentag.” Og titlen er symptomatisk for indholdet, som desværre er noget usammenhængende.

På bagsiden af bogen står der ellers, at ”denne bog er en enkel vejledning til at høre Guds stemme”. Det er vi nok mange, der gerne vil blive bedre til. Så tænk hvis denne profet kunne lære fra sig.

Lige fra han var barn, har han hørt og set ting, som senere skete. Han har fx forudsagt en terrorhandling i England, om at Trump ville blive valgt, om udfaldet af Nigerias valg. FNs ”præsident” (formentlig en af de skiftende formænd) har inviteret ham til at profetere. Flere gange har han været på tv. Så der er ingen tvivl om, at Tomi Arayomi er en profet. Derimod er han ikke specielt god til at undervise i denne bog.

Den består af en endeløs række udtalelser blandet med bibelvers. Men der mangler en linje.
Tomi er sikkert underholdende at høre på. Men man bliver ikke meget klogere på, hvordan man skal høre fra Gud. Bogen handler mere om, hvordan man skal opføre sig som profet. Hvordan man skal bedømme. Hvordan man skal gøre sig gode venner med præsten, osv. Det tætteste, han kommer på en vejledning i at høre Guds stemme, er et citat af profeten Sharon Stone. Hun siger ”Guds stemme høres ikke, den skelnes.” Underforstået – Gud taler, men der er også andre stemmer.

Tomi er præst i samme kirke som Sharon Stone, der har skrevet et kort forord.
Bogen understreger ufrivilligt det faktum, at en profet skal holde sig til, hvad Gud beder ham sige. Når han selv snakker og kommer med smarte one-liners, har det slet ikke samme autoritet.

Det forvirrer bare

Noget kan være tabt i oversættelsen. Bogen er fyldt med såkaldte anglicismer. Altså engelske formuleringer, som man ikke ville sige på dansk, men omskrive.
Så måske er det bedre at opleve profeten personligt, og det kan man den 20.-22. juni, hvor han kommer til Roskilde Baptistkirke.

Tomi Arayomi: Spis, Sov, Profeter, Gentag.
Forlaget Worthy / Oplysningsforbundet BreakThrough
(pris ikke oplyst.)