Tidligere missionær fejrer sin 70 års fødselsdag i Tanzania

Ritha og Flemming Hansen er netop rejst ud til en ny periode som missionærer for Luthersk Mission i Tanzania.

Onsdag den 29. januar fyldte Ritha Hansen, der er pensioneret sygeplejerske og nu missionærhustru i Tanzania, 70 år.

Fødselaren er netop rejst til Tanzania sammen med sin mand Flemming til en ny periode som missionærer for Luthersk Mission.

Ritha Hansen, der er født og opvokset i Spjald og uddannet sygeplejerske, arbejdede som ung en kort periode i Grønland, hvor kaldet til mission blev tydeligt for hende. I 1986 rejste hun sammen med sin mand og parrets to børn til Tanzania, hvor de boede i en periode på 12 år.

Lige siden har Tanzania fyldt meget i parrets liv. Flemming, der har været præst i Aroskirken i Aarhus, har rejst ud i flere perioder for at undervise i Tanzania. Ritha blev pensioneret i 2017, og parret besluttede, at det var nok med pendlertilværelsen. Nu ville de begge bo i Tanzania, så de meldte sig til endnu en periode som missionærer for LM.

Ritha og Flemming Hansen bor nu i Iringa i det sydlige Tanzania, hvor Flemming holder kurser og underviser, blandt andet på den lutherske kirkes bibelskole for nomadestammer.