Flygtning fra Nordkorea risikerede livet for at blive døbt

Nordkoreanske ”Bon-Hwa” flygtede til Kina for at undgå tvangsægteskab. Hun blev kristen i et Open Doors ”safe house” og er nu døbt.

– Jeg måtte tage mig sammen og fokusere på ritualet. Ellers ville jeg have grædt højt. Det var sådan et privilegium at døbe en nordkoreanser under disse omstændigheder.

Det fortæller en præst tilknyttet Open Doors efter at have døbt en kvindelig flygtning fra Nordkorea. Hun valgte at blive døbt i Kina, selv om hun risikerer at blive hjemsendt og dræbt i sit hjemland.

Kvinden, som Open Doors kalder “Bon-Hwa”, krydsede grænsen fra Nordkorea til Kina for over to år siden. I Kina er det forbudt at hjælpe flygtningene, men Open Doors har en række ”safe houses” langs grænsen, hvor man hjælper nordkoreanske kristne og kvinder, som frygter tvangsægteskab. I et sådant safe house blev Bon-Hwa kristen.

“Hun længtes så meget efter at blive døbt, at det ikke kunne vente længere,” fortæller den præst, som døbte hende. Det var for farligt at blive døbt der, hvor kvinden boede. Derfor begyndte Bon-Hwa sammen med to andre kristne at gå til et øde sted. Det tog flere timer at komme frem.

Der var kun tre vidner, da Bon-Hwa besvarede en række spørgsmål om sin tro på Jesus. Ikke kun præsten, men også Bon-Hwa græd, da hun blev døbt i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. ”Det var et helligt øjeblik,” sagde præsten. Han fortæller, at Bon-Hwa har lært Salme 119, Romerbrevet 8 og flere andre kapitler af Bibelen udenad siden sin omvendelse.

“Hun er fuldstændig klar over, at hun kan blive arresteret når som helst. Men hun har fred i troen på Jesus,” fortæller Open Doors.