Kina forbyder ’ulovlige’ bibler

I forsøget på at udrydde kristendommen har Kina omskrevet Bibelen og forsynet den med ”kinesiske noter”. Nu beslaglægger myndighederne bibler, der ikke er trykt på ”legale” trykkerier.

Kinesiske regeringsembedsmænd har de seneste måneder konfiskeret bibler fra flere kristne kirker i provinsen Jiangxi.

Både de registrerede Tre-Selv-Kirker og de illegale husmenigheder har været udsat for denne konfiskation. I forsøget på at komme kristendommen til livs trues de kristne med bøder, og biblerne betegnes ”illegale udgivelser” hedder det i en ny rapport fra den humanitære organisation Bitter Winter.

“Hvis vore bibler bliver fjernet, har vi ikke noget tilbage,” sagde en præst fra Tre-Selv-Kirken til Bitter Winter. “Vi overvejer at få vore medlemmer til at gemme dem i bjergene,” tilføjer han.

I december deltog omkring 10 regeringsembedsmænd i en razzia mod en anden Tre-Selv-kirke i Jiangxi. Formålet var at finde ”pirat-bibler”, som enten ikke var trykt i Kina eller kom fra et illegalt trykkeri. Men selv om præsten fortalte embedsmændene, at kirken kun havde legale bibler, fik de alligevel beslaglagt 30 af dem, skriver Bitter Winter.

Også en husmenighed i Jiangxi har fået beslaglagt adskillige kasser med bibler, salmebøger og anden litteratur. Samtidig noterede embedsmændene medlemmernes ID og truede med at arrestere dem, hvis de så dem igen, oplyser Bitter Winter.

Nogle steder er de kristne holdt op med at medbringe bibler til kirkerne af frygt for at miste dem. Det gælder blandt andet en Tre-Selv adventistkirke, hvor myndighederne i december konfiskerede 100 ”pirat-bibler”.

I stedet for at tage biblerne med til kirken er de kristne nu begyndt at læse teksterne hjemme efter gudstjenesten, skriver Bitter Winter.