’Forældre-netværk om autisme og tro gjorde en kæmpe forskel’

Anne Marie og Peter Rasch, som har to børn med særlige behov, har haft stor glæde af Kristelig Handicapforenings netværk: Autisme og Tro (Vest). Nu får forældre i Østdanmark et lignende tilbud.

I Kristelig Handicapforenings Forældrenetværk: Autisme og Tro fandt Anne Marie og Peter Rasch fra Vestdanmark et fællesskab, som de havde manglet i mange år. Nu får netværket en pendant i Østdanmark.

For Anne Marie og Peter Rasch opfyldte Kristelig Handicapforenings Forældrenetværk: Autisme og Tro (Vest) et længe følt behov. De bor i Hinnerup ved Aarhus med deres to børn, en datter på 20 år og en søn på 17. Sønnen har diagnosen infantil autist.

Begge børn har desuden et lettere udviklingshandicap samt ADD. De trives efter omstændighederne godt, men det har ikke været uden omkostninger at leve med særlige behov i familien.

”Det var hårdt at kæmpe for den nødvendige hjælp, og det tog tid. Da det endelig lykkedes at få begge børn i specialskole, knækkede jeg kort efter. Det tog år for mig at komme på benene igen, og jeg er stadig præget af den periode,” fortæller Anne Marie, der i dag arbejder i fleksjob i en skolefritidsordning.

”Sammenlignet med en almindelig familie vil vi altid have mindre børn. De vil altid have brug for os. Opgaven slutter ikke,” fastslår Peter.

Genkendelige historier

Netop de anderledes forhold, som gælder i en familie med børn, der har særlige behov, har ofte fået Peter og Anne Marie til at længes efter fællesskab med ligestillede familier.

Kristelig Handicapforenings Forældrenetværk: Autisme og Tro, der startede op for cirka halvandet år siden, blev netop det – både det store netværk og de mindre netværksgrupper, som man også har mulighed for at blive en del af.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Netværket var lige, hvad vi havde manglet, og den mindre gruppe har været en unik mulighed. Selvom vi kun mødes tre gange om året, har det gjort en kæmpe forskel at mødes med par i samme situation. Vi forstår hinanden på en særlig måde, for der er en hel del fælles træk i de udfordringer, man står i som kristen familie, når børnene har særlige behov,” siger Anne Marie.

Både hun og Peter håber, at forældrepar som dem selv i den østlige del af Danmark vil få lige så stor glæde af den nye østdanske udgave af Forældrenetværk: Autisme og Tro. De opfordrer alle, der føler sig som en del af målgruppen til at give det en chance, når netværket inviterer til opstart i Værløse Kirke lørdag d.18. april.

Opstart for netværket ’Autisme og Tro’ (Øst)

Lørdag d.18. april starter det nye netværk i Værløse Kirke. Der vil være foredrag ved psykolog Kirsten Callesen, som har beskæftiget sig med unge og autisme i mange år og står bag Psykologisk Ressource Center i København. Der vil være mulighed for deltagelse i en mindre netværksgruppe med Dorthe Stieper som forældre- mentor.Mere info og tilmelding på hjemmesiden www.k-h.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: