Menighedsfakultetet ansætter kvindelig forsker

– Jeg ser meget frem til at få min daglige gang på Menighedsfakultetet sammen med dygtige kollegaer og engagerede studerende, siger Anja Smedstrup Christensen.

Anja Smedstrup Christensen er blebvet ansat som ny ph.d.-studerende i Gammel Testamente på Menighedsfakultet pr. 1. august 2020.

Bestyrelsen vil sikre sig, at der er en kvalificeret afløser, når lektor Carsten Vang beslutter sig for at gå på pension.

I forvejen er Menighedsfakultetet i fuld gang med at gennemføre et generationsskifte i fagene Ny Testamente, Dogmatik samt Etik og Religionsfilosofi, hvor fire yngre undervisere de seneste år har taget en ph.d.-grad.

Tidligere underviser

Anja Smedstrup Christensen er 43 år og cand.theol. fra Aarhus Universitet fra 2011. Hun har flere gange undervist på Menighedsfakultetet som gæstelærer på kortere undervisningsforløb.

– Da jeg startede på at læse teologi, var det med ønske om engang at skulle uddanne kommende præster, siger Anja Smedstrup Christensen.

Forsker i blodritualer

– I mit ph.d.-projekt vil jeg undersøge betydningen og funktionen af blod og blodritualer i Gammel Testamente med særligt fokus på ritualerne på Forsoningsdagen, da der indenfor gammeltestamentlig forskning de seneste årtier har været en omfattende diskussion om sonings- og renselsesaspekterne ved disse ritualer, fortæller Anja Smedstrup Christensen.

Hun er ansat i fire år og på 75 pct. tid fra 1. august. Anja har dog allerede fået en kontorplads på ’Forskerstuen’, hvor hun kan køre sit projekt i stilling og være med i dagligdagen og fællesskabet på Menighedsfakultetet.

– Det er med stor glæde, at vi kan byde en ung, lovende ph.d.-studerende velkommen i vort faglige fællesskab og så tilmed i Gammel Testamente! Anja skal forske inden for et område, som ikke har haft det store fokus i protestantisk teologi, nemlig ofrene i Gammel Testamente, og især hvorfor det med blodet er så ualmindelig vigtigt i den gammeltestamentlige gudstjeneste, at israelitterne aldrig nogensinde må spise blod. Det er et meget væsentligt tema i Gammel Testamente og i den bibelske teologi, mener Carsten Vang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En kvinde mere på holdet

Anja bliver den anden kvindelige forsker i Menighedsfakultetets historie.

– Vi har ansat Anja på baggrund af hendes faglige profil og fremragende kvalifikationer. Men vi ser det som en ekstra fordel at få en kvinde med på holdet af hensyn til mangfoldigheden på studiestedet, siger Thomas Bjerg Mikkelsen, der er fakultetsleder.

Anja er gift og har to børn med sin mand, som har en vinhandel i Aarhus C. Familien er tilknyttet Sct. Pauls Kirke i Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Menighedsfakultetet er en privat uddannelsesinstitution i Aarhus, som på folkekirkens grundlag ønsker at bidrage til at uddanne engagerede præster og medarbejdere i kirkelige organisationer samt international mission.