Når jeg tvivler

Af Rasmus Jonstrup, Teologistuderende og ungdomspræst

Kender du det med at tvivle på Gud? Det gør jeg selv.
Jeg tvivler på, om han virkelig holder sine løfter om at virke alt til gode for mig (Rom 8:28). Jeg tvivler på hans løfte om, at Guds vej er bedre end alle andre veje (Sl 25). Jeg tvivler på, om Gud virkelig er god og kærlig, når der er så meget smerte i verden. Og jeg tvivler endda også nogle gange på, om Gud virkelig findes.

Men hver gang jeg tvivler, bliver jeg mindet om, at jeg ikke kan benægte mine oplevelser med Jesus. Jeg bliver ofte taget tilbage til 2008, hvor jeg mødte Gud for første gang på en kristen teenagelejr. Det var så stærk en oplevelse, at jeg slet ikke var i tvivl – Gud mødte mig dér! Han kaldte mig som teenager til at elske ham og følge ham med hele mit liv.

Jeg mærkede hans kærlighed og varme og fik kuldegysninger ned ad ryggen, og jeg overgav mit liv til ham. Hvis jeg havde så vild en oplevelse med Gud, hvorfor skulle jeg så tvivle på ham i dag?

Andre gange bliver jeg mindet om de mirakler, jeg har oplevet. Jeg bad engang for en, der havde forstuvet sin fod, og som ikke kunne støtte på den og derfor gik med krykker. Efter at vi havde bedt nogle gange, kiggede han forbavset på mig, smed krykkerne og løb frem og tilbage og var helt oppe at køre! Når jeg har set sådan et mirakel, hvorfor skulle jeg så tvivle på Gud i dag?

Jeg har også hørt Gud tale til mig direkte ind i min situation. Da jeg blev kaldet til at blive præst som 16-årig, havde jeg siddet for mig selv og bedt til Gud og oplevet, at Gud gav mig en dyb længsel efter at blive præst.

Men da jeg tog til en gudstjeneste bagefter, stod jeg under lovsangen og var i tvivl om, om Gud havde talt til mig eller ej. Men en kvinde kom op på scenen og havde et profetisk ord:

”Da du stod under lovsangen, var du i tvivl om, om Gud havde talt til dig eller ej, men i dag siger han til dig, at han har talt til dig.” Jeg var mundlam! Gud bekræftede sit præstekald til mig! Når jeg har oplevet Guds tale så klart, hvorfor skulle jeg så tvivle på ham i dag?

Når jeg tvivler, er jeg nødt til at minde mig selv om alt det, jeg har oplevet. For jeg har simpelthen oplevet for meget af Gud til at kunne benægte, at han findes! Og jeg har oplevet for mange gange, at Gud virkelig er god og kærlig, så det kan jeg ikke benægte – selv når der er smerte og ondskab omkring mig. Gud findes, og han er god – for det har jeg oplevet!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad har du oplevet med Gud? Mind dig selv om disse oplevelser og brug dem som et sværd imod tvivlen, når den dukker op!