Kristen NGO sender nødhjælp til familier i Wuhan-området

WHO’s generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Den kristne humanitære organisation World Help har startet en kampagne for at skaffe hjælp til kinesiske familier i de byer, som ligger i højrisikozonen for den dødelige coronavirus.
Det skriver The Christian Post.

World Help oplyser, at organsiationen yder både fysisk og åndelig hjælp til folk i fattige områder verden over. Nu vil organisationen samarbejde med lokale præster for at uddele nødhjælp til provinserne omkring Wuhan.

Nødhjælpen inkluderer blandt andet ansigtsmasker og fødevarer.

“Situationen i områderne omkring Wuhan er kritisk. Vore partnere fortæller os, at folk føler sig hjælpeløse – man ved ikke, om man selv er den næste, der får sygdommen. Det værste er, at de ikke har råd til at skaffe forsyninger, så de kan beskytte deres familier og holde dem sunde. De er bange, og de har brug for vores hjælp,” forklarer Vernon Brewer, der er grundlægger af World Help.

Dødstallet for coronavirusset er nu langt over 1000. De fleste smittede bor i Kinas centralt beliggende Hubei-provins, hvis hovedstad er millionbyen Wuhan.

Hjælp fra kristne

Ifølge World Help kan et bidrag på 20 dollars sikre mad og beskyttelsesmaske til én person i en uge.

“Gud ske lov er der mange modige kristne og præster, som stadig besøger deres syge naboer og medlemmerne af deres menigheder. De er parate og villige til at uddele den livsvigtige hjælp, så folk i Kina kan opleve Kristi kærlighed. Som kristne har vi et ansvar for at vise Kristi kærlighed til den næste, som er i nød – uanset om de bor ved siden af os eller på den anden side af jorden,” sagde Vernon Brewer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:WHO’s generaldsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus fortæller, at coronavirusset har fået navnet COVID19.

Han forklarer at ”co” står for ”corona”, ”vi” står for ”virus”, og ”d” står for ”disease”. Tallet 19 refererer til 2019, hvor man fik de første informationer om sygdommen. Navnet er valgt for at udelukke andre navne, der kunne misforstås, som om sygdommen udelukkende er et kinesisk problem.

– Med 99% af tilfældende i Kina er det stadig en stor nødsituation for dette land, men samtidig er det også en alvorlig trussel for resten af verden, sagde Tedros Ghebreyesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen: