Seniorer betaler for at arbejde i Tanzania

Brødremenighedens Danske Mission indbyder til ’Senior Go Out’ i efteråret.

Rejselederparret på Senior Go Out 2020, Grethe & Aage Lorenzen, har selv boet i Afrika i 25 år.

Nogle danske seniorer er villige til at betale 12.000 kroner og for egen regning gøre 3 ugers praktisk arbejde i det indre Tanzania, frem for bo på luksushotel og solbade på eksotiske Zanzibar.

Det mener Brødremenighedens Danske Mission, som vil vil sende 12 seniorvolontører på arbejdsferie i Tanzania. Volontørerne får ægteparret Grethe og Aage Lorenzen som rejseledere, når turen går med ”Senior Go Out 2020!” til Sumbawanga i Tanzania.

Byggeprojekter

Turens formål er færdiggørelsen af et nybygget hus til 12 sypiger, som alle er elever på Brødrekirkens sy-skole i Sumbawanga. Byggeriet påbegyndes i april 2020 af lokale håndværkere.

– Når vi ankommer til efteråret, skal vi deltage i den indvendige færdiggørelse samt udvendig maling af huset. Arbejdet indebærer bl.a. lofter, maling, montering af døre og senge, sy gardiner m.m.
Vi forventer, at huset er ‘lukket’, når vi når frem, så vi som gruppe kan medvirke til at færdiggøre det, så pigerne kan flytte ind, fortæller BDM.

Ture og gode oplevelser

En ”Senior Go Out-tur” byder ikke kun på arbejde, men også på ture og oplevelser:
Der bliver således en dagstur til børnehjemmet Peter´s House og snedkerskolen i Sumbawanga, som Brødrekirken driver i samarbejde med BDM.

Her vil seniorerne også møde de unge volontører, som er udsendt af BDM. Blandt de øvrige oplevelser bliver en dagstur til det lokale marked og en weekendtur til Kipili.

Her vil seniorerne møde missionærparret Janice & Mads Refshauge Jakobsen. Der vil også være en bådtur på Tangan-yikasøen til den nærliggende by Kirando samt aftensmad på Lake Shore Lodge.

Endnu en weekendtur med safari skal gå til Katavi Nationalpark. Hvor der om søndagen vil være gudstjenestebesøg i den lokale kirke
– På hjemturen bliver der to overnatninger på Mikadi Beach i Dar Es Salaam med afslapning, refleksion og svømmeture i det Indiske Ocean, oplyser BDM.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rejselederne

Rejseledere for Senior Go Out 2020 er Grethe og Aage Lorenzen fra Hjordkær i Sønderjylland. Ægteparret har Afrika under huden og i hjertet med 25 års erfaring med rejser og kulturmøde i Afrika.

I efteråret 2016 var de på et 3 måneders seniorvolontør-ophold i Sumbawanga i Tanzania udsendt af BDM. Her underviste Aage i tre måneder på BDMs snedkerskole. Grethe skulle arbejde på Brødrekirkens konference-center i byen, men flere planer gik i vasken, og i stedet kom hun i kontakt med pigerne på syskolen.

Siden da har de begge været engageret i at fremme disse kvinders levevilkår, rettigheder og værdi i et samfund, hvor de ofte forsømmes og gemmes væk. Ud fra princippet “hjælp til selvhjælp” syr pigerne håndtasker og lignende, som sælges i Shop Karibu i Christiansfeld.
I 2018 var Grethe og Aage Lorenzen på et 5 ugers ophold i Sumbawanga, hvor idéen til byggeriet af et nyt hjem for pigerne opstod.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Prisen for deltagelse i Senior Go Out er 12.500 kr. Interesserede kan lave en forhåndstilmelding til BDM samt deltage i et informationsmøde den 5. marts i Christiansfeld. Bindende tilmelding og betaling skal ske 14 dage senere.