Flere kan deltage i ekspedition til ’Arken’

Bjergbestigeren Parasut, som formentlig fandt resterne af Noahs Ark i 2008, har indvilget i at tage en gruppe fra Udfordringen med op til det hemmelige sted i august. Her er dit livs chance...

Kurderen Parasut fandt frem til de ældgamle rester.

Ifølge 1. Mosebog kap. 5-9 i Bibelen strandede Noahs mægtige ark efter den store Syndflod på Ararats bjerge.

Gennem århundreder har lykkejægere søgt efter arken på Mt Ararat i Øst-Tyrkiet.
Der har været beretninger om mennesker, der havde set resterne. Men det har været svært at verificere øjenvidneskildringer, fordi man ikke kunne fremvise noget konkret. Og borgerkrig, revolution og politiske forviklinger er ofte kommet i vejen.
I moderne tid har især amerikanske ark-jægere forsøgt at finde resterne gennem satellitfotos og skanning, men uden resultat.

Epokegørende fund

Men i 2008 skete der noget helt nyt og epokegørende. En kinesisk gruppe kristne fra Hong Kong besluttede at følge de spor, som en kurdisk guide, Parasut, havde fra sin kurdisk-armenske slægt.

Derved fandt de frem til et område, som ikke hidtil var udforsket, da de fleste ark-jægere havde søgt på den anden side af bjerget. Kurderen fandt efter nogle år i alt 7 rum af meget gammelt træ i sprækker 5-10 meter under vulkansk jord, sten og is.

Fundet blev gjort i 4.200 meters højde, hvor ingen mennesker har levet. Kineserne foretog K-14 målinger af træets alder til gennemsnitligt 4.800 år. Herefter offentligegjorde de i 2010 fundet på pressekonferencer i Kina, Tyrkiet og Holland.

Bogen om fundet

Undertegnede fortalte om fundet i bogen Noahs Ark. Historien og Det Store Fund, som også er udkommet på engelsk og spansk.

Den kinesiske gruppe har ikke været i stand til at følge op med nærmere undersøgelser, da de mistede deres økonomiske sponsor. Andre har foretaget sporadiske undersøgelser. Og som vi har fortalt om i Udfordringen, mødtes jeg i oktober med videnskabsmænd fra en international gruppe, som forbereder arkæologiske undersøgelser. Disse forventes i marts. Men der opstår hele tiden nye komplikationer.

Parasut har lovet at tage mig med op til det hemmelige fund i august. Mod rigelig betaling.
Nu er der imidlertid sket det, at bjerget til marts ventes åbnet for turister efter at have været lukket. Derfor tilbyder Parasut nu at tage en hel gruppe med op til det hemmelige fundsted, som turistguiderne ikke kender.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er en enestående oplevelse, som ganske få i verden har fået, at se resterne af det, vi regner med, var Noahs Ark.

Ikke billigt, men stort

Det er ikke billigt. Andre har tidligere betalt over 100.000 kr. Men efter en del forhandling har jeg nu fået prisen for de ekstra deltagere ned på 5.000 dollars (ca. 37.000 kr.) pr. person.
Hertil kommer flyrejsen derned, som koster ca. 5.000 kr.

Så hvis du drømmer om at bestige Mount Ararat og foretage en ”pilgrimsrejse” til verdens mest kendte og ældste skib, så er chancen her nu for ca. 5 personer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man behøver ikke være bjergbestiger for at bestige Mount Ararat. Man skal ikke klatre op ad bjergsider. Men det kræver naturligvis en del at gå de ca. 5 timer dagligt – opad, og derefter nedad. Ilten er begrænset, jo højere, man kommer op.

Op- og nedstigning, samt undersøgelserne af hulerne tager i alt en uges tid. Dvs. at man også skal sove i telt på bjerget, hvilket kan være koldt om natten. Alt udstyret stilles til rådighed af Parasut, herunder soveposer, som kan klare frost.

Er Bibelen troværdig?

For kristne er det vigtigste formål med ekspeditionen at få bekræftet eller afkræftet Bibelens historiske troværdighed, når det gælder Noahs Ark. Var det bare en myte, eller fandtes arken virkelig? Og kan vi røre ved den i dag?

Derfor er det også vigtigt, at nogen støtter projektet økonomisk, så det bliver muligt at invitere fagfolk (arkæologer, geologer) med, som evt. ikke selv kan eller vil betale.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle henvendelser bedes rettet til undertegnede:
henri@udfordringen.dk