”Det var en asteroide, som ødelagde Sodoma”

Tall el-Hammam i det moderne Jordan gemmer resterne af den ødelagte by Sodoma, mener forskerne John Bergsma og chefarkæolog Steven Collins (billedet). (YouTube)

– Der er massive beviser for, at byen Sodoma blev ødelagt af en meteoreksplosion.

Det udtaler John Bergsma, professor i teologi ved Franciscan University i Ohio, i en artikel i The Jerusalem Post. Han oplyser samtidig, at arkæolog Steven Collins, som er dekan for College of Archaeology ved Trinity Southwest University i New Mexico, har fundet stedet, hvor Sodoma lå.

”Bibelsk syndeby ødelagt af asteroide”

Under overskriften (i sept. 2023) ”Ekspert: Bibelsk syndeby Sodoma ødelagt af asteroide stærkere end atomkraft,” forklarer John Bergsma, hvorfor han og Steven Collins mener, at Gud brugte en asteroide til at ødelægge Sodoma. De to forskere har i årevis været optaget af udgravningen af oldtidsbyen Tall el-Hammam, som ligger nordøst for Det Døde Hav.

For omkring 3.600 år siden var Tall el-Hammam en blomstrende by, som overgik både Jerusalem og Jeriko i størrelse og vigtighed. Men pludselig forsvandt den, og området lå øde hen i omkring 700 år, oplyser Steven Collins i videoen ”Ancient Apokalypse: Sodom and Gomorrah”.  Der er dog ikke fundet tegn på hverken belejring eller militære angreb i ruinerne.

Når asteroider rammer atmosfæren, vil de – alt afhængig af størrelsen – eksplodere med en kraft, der kan sammenlignes med flere atombomber.

Derimod er der flere arkæologiske fund, der tyder på, at Tall el-Hammam blev ødelagt med ild og svovl, præcis som det fortælles om Sodoma i 1. Mosebog. Og netop ild og svovl fra en eksploderende asteroide kan forklare mange ellers uforklarlige fund på stedet, mener Steven Collins og John Bergsma.

Guds timing

”Forsynet ligger i timingen. Disse ting er i Guds hænder,” påpeger teologen ifølge Jerusalem Post med henvisning til Første Mosebog. Ligesom Steven Collins henviser John Bergsma blandt andet til det faktum, at lagene af snavs og aske tyder på, at Tell el-Hammam blev ødelagt af stærk varme. ”De arkæologiske beviser har helt ændret mit perspektiv på Det Gamle Testamente,” erklærer Bergsma.

”Når en meteor kommer ind i atmosfæren, varmes den op og eksploderer derefter, og det kan være som en atomar eksplosion,” forklarer John Bergsma. ”Timingen og placeringen af Tell el-Hammam eller byerne Sodoma og Gomorra svarer til alt det, der er skrevet om Abraham og Lot i 1. Mosebog 19 og i de foregående og efterfølgende kapitler.”

Keramik med trinitit

Under udgravningen af Tall el-Hammam i det moderne Jordan har arkæologerne fundet et potteskår indeholdende trinitit. ”Det er et glaslag, som man får, når man affyrer en slags atombombe i ørkenen,” forklarer John Bergsma. Dette potteskår blev opvarmet til over 4.000 grader Fahrenheit i et kort øjeblik. Arkæologerne mener altså at have fundet massive beviser på, at en enorm varmeeksplosion fra himlen, omkring 25 grader over horisonten, ødelagde tvillingebyerne Sodoma og Gomorra på den jordanske side af floden, lidt nord for Det Døde Hav.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forklarer hvordan Lots hustru blev en saltstøtte

John Bergsma oplyser, at arkæologerne også har fundet ”menneskelige skeletter, hvoraf et er komplet indtil omkring halvvejs oppe på rygraden, og så er der bare et brændemærke – der er intet tilbage af overkroppen.” Et sådant skelet kan tænkes at stamme fra en person, der stod bag en mur, da asteroiden eksploderede.
Eksplosionen vil have skabt et ”stort vakuum, som derefter kollapser og producerer enorme mængder salt,” lyder en mulig forklaring fra James Kent, der er lektor i geovidenskab ved University of California.

De store mængder salt minder om beskrivelsen i 1. Mosebog 19,26, hvor det hedder, at Lots kone ”blev en saltstøtte,” vurderer Steven Collins ifølge The Jerusalem Post.

Tsunami af saltvand

I videoen om Sodoma og Gomorra taler Collins desuden om den mulighed, at asteroidens eksplosion skabte en tsunami, der fik det meget saltholdige vand fra Det Døde Hav til at oversvømme området, hvor tvillingebyerne lå. Det kan også forklare, hvorfor det tidligere så frugtbare område blev forladt i forbindelse med den katastrofe, som ramte Tall el-Hammam.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Tilsammen er de arkæologiske beviser overbevisende,” konkluderer John Bergsma og peger på, at kun Bibelen beskriver denne katastrofe, der ifølge ham og Steven Collins overgik Tall el-Hammam alias tvillingebyerne Sodoma og Gomorra for omkring 3.600 år siden.