Hizbollah-krigeren Afshin mødte Jesus – nu elsker han alle Abrahams børn

Gud har ikke skabt os til at hade, siger Afshin Javid, der selv opholdt sig i Israel den 7. oktober, da Hamas angreb.

Skærmprint fra CBN News

”Jeg var en dedikeret muslim, og jeg nøjedes ikke med at bede bønnerne. Jeg studerede Koranen, ville konvertere kristne til islam og var ikke ukendt med vold,” fortæller iranskfødte Afshin Javid til CBN News.

I begyndelsen af ​​oktober var Afshin Javid på besøg i Israel med sin organisation Cyrus Call, som arbejder for at fremme venskab mellem iranere og jøder. Men pludselig befandt han sig – ligesom millioner af andre – midt i en krig, da Hamas indledte sit blodige angreb den 7. oktober.

Jesus besøgte islamist i fængslet

Afshin har på CBN News’ kontor i Jerusalem fortalt, hvordan han selv for mange år siden fik et uventet møde med Jesus:

“Jeg var på vej til USA for at konvertere kristne til islam, og jeg havde 30 ulovlige pas på det tidspunkt. Jeg blev så arresteret og sat i fængsel i Malaysia.
Jeg var en dedikeret muslim, der ikke kun bad bønnerne, men også læste Koranen en gang hver tiende dag fra ende til anden. Så jeg var meget dedikeret i min tid i fængslet,” sagde Javid.

“En dag, mens jeg beder, dukker en mand op foran mig – normal størrelse, men hans væsen skinner som lys. Dette lys er ikke et normalt lys. Det var et lys, som havde en form for identitet i sig. Jeg vidste bare, at han var hellig – og straks vidste jeg også, at det var jeg ikke.

Jeg var ikke hellig, selv om jeg havde bedt så mange bønner, selv om jeg havde fastet så meget, og selv om jeg havde læst Koranen, og jeg havde meldt mig frivilligt til at arbejde med landminer, og jeg havde deltaget i at hænge folk – alt sammen i forsøget på at behage Allah. Jeg vidste det. Selv om jeg har holdt alle islams regler og reguleringer, så vidste jeg, at jeg ikke var retfærdig og hellig. Jeg vidste, at det eneste retfærdige, han kunne gøre, var at dræbe mig,” fortæller Afshin.

”Tilgiv mig, tilgiv mig”

“Men jeg ville ikke dø. Så jeg løb hen til hjørnet af rummet, holdt bogstaveligt talt mit hoved i armene og råbte bare: Tilgiv mig, tilgiv mig, tilgiv mig,” fortsætter Afshin Javid. “Jeg troede ikke, han ville tilgive mig, fordi han er retfærdig. Alligevel mærkede jeg en berøring på min venstre arm, og han sagde: “Jeg tilgiver dig.” Jeg følte, at en byrde bare blev løftet fra mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg var en dedikeret muslim,
der ikke kun bad bønnerne,
men jeg læste Koranen en gang
hver tiende dag fra ende til anden.

Jeg vidste, at jeg var tilgivet, men jeg ved ikke hvordan. Jeg var forvirret. Alligevel siger jeg: ”Okay, jeg forstår det ikke. Kun Gud kan tilgive, men du tilgav mig bare. Du er Gud, men du er en anden Gud end den, jeg har læst om.”

Vejen, sandheden og livet

Afshin forstod det ikke. Dette var ikke Allah.
”Hvem er du, der tilgiver mig?” spurgte Afshin.
Og skikkelsen svarede: ”Jeg er vejen, sandheden og livet”.

“Jeg tænkte: Det er meget kraftfuldt. Det betyder meget, for som muslim beder man: “Vis mig, at der er en lige vej.” Og man forventer, at vejen er en retning. Sandheden er noget, man måler. Og livet er en kilde. Men han hævder at være alle de tre. Jeg troede aldrig, at vejen kunne være en person. Også Sandheden er en person, og Livet er en person, og alle er den samme person,” forklarer Javid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg er Jesus Kristus”
“Så jeg sagde: ‘Jeg forstår det ikke. Hvad hedder du?’
Og han sagde: ‘Jesus Kristus.’

Det var, som om nogen tog alle mine knogler ud af min krop. Jeg faldt bare som et stykke kød til jorden, og jeg begyndte bare at græde,” fortæller Afshin til CBN News.

Verden fik farver

“Det er ligesom at være farveblind, og så pludselig kan man se farver, og man indser, at verden er så meget smukkere, end man nogensinde troede. Hvis du spørger mig, hvad der gjorde verden så farveløs, er det hadet, vreden, der er i hjertet på enhver muslim. Folk spørger mig: ”Hvorfor hadede du jøderne?” Jeg havde aldrig mødt en jøde. Jeg troede, at Hitler var en god mand, fordi han gjorde det, han gjorde. Han afsluttede bare ikke jobbet. Jeg ved ikke, hvorfor jeg hadede jøderne. For ingen jøde havde nogensinde gjort mig noget ondt.”

Ikke designet til had

”Men Gud designede os ikke til at hade; han designede os ikke til at ville se nogen død. Det er Satans planer.
Hvordan kan man tro, at det at dræbe de mennesker, som Gud gav dette land til, kommer til at behage Allah? Jesus er ikke en Gud, der fejrer, når jøder bliver dræbt.
Ingen bør fejre, når en af fader Abrahams sønner dræber en anden,” forklarer Afshin på CBN’s kontor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mødte pårørende til gidsel hos Hamas

Da Javid besøgte CBN News-bureauet i Jerusalem, mødte han en israelsk kvinde ved navn Sasha Ariev, hvis teenagesøster var blevet kidnappet af Hamas den 7. oktober. Både Afshin og hans kone græd, mens de hørte hendes historie. Han præsenterede sig for hende uden for kameraet, bad med hende og undskyldte over for hende.

”Ingen bør fejre, når en af fader Abrahams sønner dræber en anden”

“Der er absolut ingen begrundelse eller forklaring, der kan gøre noget af dette i orden,” sagde han til Sasha Ariev med tårer i øjnene. “Ingen skal fejre, når en af ​​fader Abrahams sønner dræber en anden, og jeg vil bare sige, at jeg er ked af, at din familie må gå igennem det her.” Sasha var taknemmelig for hans ord. “Mange tak,” svarede hun. “Jeg er sikker på, at der er mange muslimer rundt om i verden, som ikke ønsker, at dette skulle ske.” Afshin Javid og hans kone inviterede også Sasha til at besøge dem til middag. Og hun svarede: “Jeg kommer gerne og tager min søster med.”

Bøn for Abrahams børn

Afshin Javid gjorde meget ud af at understrege sin støtte til Israel. “Vi står sammen med hele det jødiske folk, med Israels folk, og vi sørger sammen med dem over deres familiemedlemmer, der er gået tabt, men vi går også ind for Israels ret til at eksistere,” sagde han. I slutningen af ​​sit interview med CBN News bad Javid en bøn for alle de berørte på begge sider af krigen i Israel.

“Himmelens og jordens skaber, Gud den Almægtige. Du elsker verden, hele verden, alle verdens mennesker. Så meget, at du ofrede Jesus Kristus, for at vi ikke skal gå fortabt, men få evigt liv. Jeg beder i dag om en åbenbaring af Jesus Kristus blandt muslimerne og Ismaels sønner,” bad han.

“Fader, jeg beder om, at du vil huske den pagt med Ismael, at du vil gå ud for at finde ham, for Ismael tørster efter åbenbaringen af ​​kærlighed og af ​​Jesus Kristus, efter åbenbaringen af ​​frelsen. Fader, jeg beder om, at der vil være en beskyttelses-hånd, der ville beskytte Isak på alle fronter, ikke kun i Israel, men over hele verden. Giv os visioner, drømme og visdom til at tale fred i denne krig, i Jesu mægtige navn beder jeg. Amen.”