Skattejagt

Af Jakob Fischer-Nielsen. Viceskoleleder, Lukasskolen, Vejle

Kan du huske barndommens skattejagte? Man drømte om at finde store skatte, der havde været glemt i århundreder. I drengebøgerne læste vi om sørøverskatte på fjerne øer med enbenede pirater og kannibaler. Realiteterne var dog, at de mest sindsoprivende skattejagte vi var på, de foregik til børnefødselsdage. Far havde lavet et kunstfærdigt skattekort, og så gik jagten ellers efter krydset på kortet.

Fascinationen ved skattejagten ligger nok i os alle. Hvorfor? Det er da bøvlet og med mange strabadser, men film og bøger ville nok ikke være så spændende, hvis man valgte det nemme og lod sejlskibet blive i havnen og folk være ligeglade med skatten.

Faktisk ville det være meget smartere, hvis skatten lå i baghaven – men det gør den sjældent. Det er bare så meget nemmere at lede der, hvor der er sikkert at være, men så finder man ikke skatten!

Skal man finde guldet, så må man lede under krydset. Det kryds, der minder mig om et kors. For i livet gælder det jo også, at guldet ligger under korset. Ja, måske ikke guld sådan i bogstaveligste forstand, men ved korset kan du finde det meningsfulde liv.

Hvis man skal finde livet ved korset, kan der også godt forekomme både pirater og menneskeædere. Faktisk, kan det godt være vanskeligt at gå vejen, men det er altså den vej, hvor guldet ligger.

Tænk på vores gode venner fra Østerland. Tre konger der gik en meget lang vej for at finde Jesus. Det havde da været nemmere at blive hjemme i paladset. Livet leves ved korset – med det bøvl det nu medfører!

Så tag med på en god gammeldags skattejagt. Tag med mig på vandring mod korset. Lad os følge krydset på kortet, for ved korset, dér er livet. Lad os træde frimodigt lige ind i livet, fordi vi ved, at Jesus er dér midt i livet – midt imellem vilde dyr og blodtørstige pirater i alle afskygninger.