Tidligere MAF-fly skal flyve ruten København-Aarhus

Twin Otter-flyet har tidligere gjort tjeneste i Papua Ny Guinea.

Det nye danske rutefly af typen Twin-Otter har i omkring 40 år gjort tjeneste for Mission Aviation Fellowship i Papua Ny Guinea. Nu skal flyet udstyres med pontoner i stedet for hjul og bliver det andet fly af samme type på ruten København-Aarhus. Foto: MAF

Nordic Seaplanes vil øge antallet af afgange fra 10 til 16 på nogle dage, når selskabet til maj indsætter Twin Otter-vandfly nummer to på ruten København-Aarhus.

I år anskaffer Nordic Seaplanes sit andet vandfly. Det er købt i Australien og skal renoveres i Schweiz. Fra 1. maj forventes det nye fly at blive sat i rutedrift i Danmark.

”Flyet skal i Schweiz både have ny kabine og nyt cockpit samt have monteret pontoner, da det i øjeblikket er udstyret med hjul,” siger direktør Lasse Rungholm til nyhedsbrevet CHECK-IN.dk.

Gammelt missionsfly

Det nye Twin Otter fly er produceret i 1978 og har kun fløjet 13.000 timer. Flyet er købt i Cairns i Australien og har hidtil fløjet i Asien for Mission Aviation Fellowship.

”Det har senest fløjet i Papua Ny Guinea for MAF, Mission Aviation Fellowship, som er en nødhjælpsorganisation, der i over 70 år har fløjet forsyninger som medicin og nødhjælp ud til mennesker, der lever i isolerede områder,” fortæller Lasse Rungholm.

– MAF Danmark oplever vækst og har derfor flyttet sit landskontor til Aarhus, oplyser formand for MAF Danmark, Martin Gräs Lind.

MAF Danmark flytter

Den danske afdeling af MAF har i starten af februar flyttet sit landskontor fra Åbybro til Aarhus.

Flytningen skyldes dels vækst i organisationen, dels at man i Aarhus får bedre transportmuligheder og flere mulige medarbejdere og frivillige, oplyser MAF Danmark.

”Med en mere central beliggenhed i landet håber vi, at det vil være muligt i mere end én forstand at placere MAF lidt bedre på landkortet i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med et større studiemiljø, organisationsliv og kirkeliv med deraf følgende kontakter i erhvervslivet, tror vi, at MAF Danmark kan nyde godt af en placering i Aarhus.

Bestyrelsen ser derfor flytningen ud fra rent strategiske overvejelser”, fortæller formand for MAF Danmark, Martin Gräs Lind.

75 års jubilæum

MAF Danmark hører under MAF International, som har sit hovedsæde i England.
Organisationen har en flåde på 131 små nødhjælpsfly, der kan flyve steder hen, hvor man ellers ikke kan komme til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flyene er udstationeret i 26 ulande, og MAF har over 2000 samarbejdspartnere i form af hospitaler, kirker og nødhjælpsorganisationer verden over.
I år 2020 fejrer MAF 75-års jubilæum.