Kirke erstatter gudstjeneste med Alpha

Fra søndag den 23. februar sløjfer Midtjyllands Frikirke gudstjenesterne. I stedet holdes der 14 uger med Alpha-kursus, hvor de faste kirkegængere opfordres til at tage venner med.

Søndagene i Midtjyllands Frikirke i Ikast bliver lidt anderledes de kommende uger. Den normale gudstjeneste med lovsang og prædiken bliver erstattet af oplæggene fra Alpha-kurset med efterfølgende snak i grupper.

– Vi fik på hjerte at lave et Alpha-kursus. Men da vi har folk, der kommer langvejs fra og har svært ved at komme på en hverdag, fik vi den ide at lave Alpha-søndage i stedet, fortæller Lisbeth Vestergaard, der er med i kirkens ledergruppe.

Det sociale er vigtigt

Hun fortæller, at man tidligere har holdt Alpha-kurser på hverdagsaftener og har en god erfaring med både indholdet og måden, det foregår på. Normalt vil et kursus indebære, at man spiser en middag sammen, men det har kirken valgt at erstatte med en gang formiddagskaffe – noget der i forvejen er en del af den lokale kirkekultur.

– Man mødes mange gange med de sammen personer. Det lægger vægt på det sociale, som er med til at sænke kirketærsklen lidt, siger Lisbeth Vestergaard, der også fremhæver dialogen som en styrke ved kurset.

– Der bliver stillet nogle spørgsmål, som alle kan tale med om. For eksempel: Hvad er meningen med livet?

De vante kirkegængere har kunnet forberede sig på, at vanerne bliver brudt op i de kommende uger, hvor påskedag som den eneste søndag frem til maj måned vil have sin traditionelle form.

– Vi har hver især inviteret nogle med. Det sikrer at man bliver taget godt imod. Når vi starter, får alle navneskilte på, og vi er med i de samme grupper fra gang til gang, siger Lisbeth Vestergaard, der dog gør det klart, at man godt kan komme med i kurset undervejs, hvis man dukker op i kirken en søndag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fokus på de nye

Hun mener, at dem, der er godt inde i troen på Jesus, også vil få meget ud af det.
– For os bliver det en god repetition af, hvad evangeliet og meningen med det hele er. Og så har vi fokus på at tage os af de nye, der kommer.