Engelske kirkeledere: Sæt lys i vinduerne og bed mod virussen

– Tænd håbets lys og bed sammen midt i corona-pandemien klokken 19 idag den 22. marts, lyder opfordringen fra fem britiske kirkeledere med ærkebiskop Justin Welby i spidsen.

– Denne søndag opfordrer vi alle kirker til at holde en national bede- og handlingsdag. I en tid som denne, hvor mange er frygtsomme og usikre, bliver vi mindet om vor afhængighed af vor kærlige Himmelske Far og den fremtid, som er i hans hånd, lyder opfordringen. Og kirkelederne fortsætter:

– Tænd et lys og sæt det i vinduerne klokken 7 denne aften som et synligt symbol på livets lys, Jesus Kristus, som kilden til vort håb i bønnen. Uanset om vi er sammen som menighed eller ej, skal vi bede for alle ledere, som skal træffe beslutninger om begrænsning af COVID-19 virus. Vi skal også bede for sundhedspersonalet og især for de mest udsatte, de ældre og dem med andre sundhedsudfordringer, forklarer kirkelederne.

Den fælleskirkelig opfordring, som slutter med bibelverset fra 1 Peters Brev 5,7, er undskrevet af ledere fra den anglikanske kirke samt repræsentanter fra frikirker, ortodokse kirker og pinsekirker.