Nye menigheder er startet i Tyrkiet

Unge muslimer møder evangeliet på Youtube og Facebook, skriver Dansk Europamission.

Kristne videoer på Youtube er med til at nedbryde fordomme om kristendommen i Tyrkiet. Mange muslimer bliver rørt over lovsangen og siger ja til Jesus eller opsøger kristne for at høre mere om ham.

2019 var året, hvor 30 missionærer og deres familier blev udvist fra Tyrkiet. Men nu opsøger mange tyrkere – ikke mindst unge – kristne forsamlinger for at høre mere om den kristne tro.

Det skriver Dansk Europamission, som har været med til at producere kristne videoer af høj kvalitet målrettet til unge tyrkere.

’Jeg tog imod Jesus’

På Dansk Europamissions hjemmeside kan man læse en række seerkommentarer fra tyrkere, som har set og i mange tilfælde også delt de kristne sider på Youtube og Facebook.

– Nu hvor de udenlandske missionærer er rejst, må de tyrkiske kristne tage mere ansvar, siger Samuel Nymanne Eriksen.

Man kan spore en positiv udvikling i kommentarerne. Tidligere kunne de være meget kritiske over for kristne, men nu bliver de mere positive, skriver generalsekretær Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.

Blandt seerkommentarerne er følgende:

”I dag tog jeg imod Jesus i mit hjerte. Det er en interessant følelse. En blanding af fred og kærlighed. Utroligt. Jeg føler, Jesus elsker mig. Jeg håber, han også mærker min kærlighed til ham. Må Jesus frelse os. Amen.”

En anden seer skriver:

”Jeg fik fred af at se udsendelsen. Hvordan kan jeg blive kristen?”
Mange andre skriver ind for at sige, at de glæder sig over at høre den kristne lovsang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:To nye menigheder

Nu, hvor mange udenlandske missionærer er blevet tvunget til at forlade landet, må de lokale, tyrkiske kristne selv tage et større ansvar end før. Der er blevet etableret to nye menigheder i Tyrkiet, oplyser Samuel Nymann Eriksen, som opfordrer danskere til at bede for og støtte menighedsplantningsprojektet.