Iran løslader 70.000 fanger af frygt for Corona-virus

Iran har midlertidigt løsladt 70.000 fanger i et forsøg på at bekæmpe spredningen af corona-virus i fængslerne.

Det meddelte Reuters den 9. marts. En talsmand for retsvæsenet oplyste, at der dagligt blev rapporteret hundreder af nye smittede og flere dusin dødsfald landet over.

Blandt de løsladte er der mange kristne, som i Iran oplever streng forfølgelse på grund af deres tro. En af disse er Ramiel Bet Tamraz, som blev løsladt den 26. februar, skriver organisationen Barnabas Fund.

Den 9. marts, hvor den store løsladelse blev annonceret, var der angiveligt 595 nye smittede og 43 nye dødsfald i løbet af 24 timer. Der var registreret ialt 7.161 smittede og 237 dødsfald, oplyste sundhedsministeriet.

Justitsminister Ebrahim Raisi oplyser, at den midlertidige frigivelse af de mange fanger skal forebygge yderligere massespredning af den dødelige virus i fængslerne. Samtidig udtalte Raisi ifølge Mizan News, at man fortsat vil løslade fanger, hvis det ikke skaber usikkerhed i samfundet. Justitsministeren har dog ikke oplyst, hvornår de løsladte forventes at vende tilbage til fængslerne.