Et skulderklap til sundhedspersonalet

Dansk Kristelig Sygeplejeforening har holdt temadag og uddelt Omsorgsprisen 2020.

I år gik prisen til Louise Hjortlund Tetsche fra Brønderslev Psykiatriske Sygehus.

”Jeg mødte ikke nogen, der ikke ville mig det bedste inden for de rammer, de havde. Rammerne var bare snævre.”

Sådan skriver Eva Jørgensen i Herning Folkeblad den 18. januar 2020. Hun forklarer, at hun sommetider ringede efter en sovepille eller noget at drikke, men i virkeligheden handlede det om, at hun følte sig ensom i hospitalssengen – ligesom alle andre.

– Plejepersonalet vil patienternes bedste. Men som Eva Jørgensen skriver, er rammerne ofte for snævre til, at den bedste pleje kan gives. Desto større grund er der til at påskønne de omsorgspersoner, der alligevel formår at yde en omsorg med høj, faglig kvalitet, medmenneskelighed og nærvær. De fortjener et skulderklap, mener Dansk Kristelig Sygeplejeforening, som holdt landsmøde i Aarhus den 6. marts.

Omsorgsprisen

DKS giver årligt et skulderklap i form af Omsorgsprisen, som går til en sygeplejerske, social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper, som kolleger har indstillet til prisen. I år skete det for sjette gang.

Den heldige vinder blev fundet af et dommerpanel ud fra indsendte, begrundede nomineringer. Prisen består af 2000 kr., en glasstatuette, et diplom, en buket samt gratis deltagelse i temadagen med frokost.

Omsorgsprisen består af 2000 kr., en glasstatuette, et diplom, en buket samt gratis deltagelse i temadagen med frokost.

I år gik prisen til Louise Hjortlund Tetsche, som er sygeplejerske og afdelingsleder på Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Hun blev indstillet af to kolleger.

”Louise håndterer med stor dygtighed de udfordringer, der kan være som afdelingssygeplejerske med kontakten både ”opadtil” og ”nedadtil”, ”udadtil” og ”indadtil”.
Hun er respekteret og afholdt af både personale, ledelse, patienter, pårørende og mange andre samarbejdspartnere. Hun har et empatisk og tillidsvækkende væsen,” hedder det blandt andet i indstillingen fra Louises kolleger.