Paven: ’Du kan skrifte direkte til Gud under pandemien’

Katolikker behøver ikke længere at opsøge en præst for at få absolution under coronakrisen. I denne tid kan man bekende sin synder direkte overfor Gud og få tilgivelse, oplyser Vatikanet.

Skriftemålet overfor en præst opfattes som et sakramente i den katolske kirke. Men nu har et nævn i Vatikanet fastslået, at det under alvorlige nødsituationer, som fx. den igangværende epidemi, er tilladt at anvende ”general absolution”, skriver avisen The Catholic Herald (UK).

Forrige fredag fortalte paven om skriftemålet overfor Gud og tilføjede:

“Vend tilbage til din far, som venter på dig. Kærlighedens Gud vil helbrede os, han vil helbrede os fra de mange sår, livet giver og fra de mange grimme ting, vi har gjort. Hver eneste af os har noget!

Gør det, som katekismen (eller den katolske kirke) siger: Hvis du ikke kan finde en præst at skrifte for, kan du tale direkte til Gud, din Far, fortælle ham sandheden og bede om tilgivelse af hele dit hjerte. Sig: ’Herre, jeg har gjort sådan og sådan. Tilgiv mig’”.

På pavens opfordring har de europæiske kirker gennem The Conference of European Churches deltaget i en fælles bøn mod coronavirus ved at bede Fadervor sammen den 24. marts klokken 12.00.

I denne tid med global usikkerhed har vi brug for tegn på enhed og håb. Kristne i alle lande og til alle tider har bedt denne bøn, som Jesus lærte os, hed det i opfordringen til kirkerne fra generalsekretær i CEC, Dr. Jørgen Skov Sørensen.