USA: Bibel-museer får topplacering

Hele fire bibel-museer er med i Top Fem blandt USAs bedste religiøse museer.

– Vi brænder for kulturer og bibler på hjertesproget, forklarer lederen af Wycliffe USA.

Wycliffe Discovery Center i Orlando, Florida, er blevet anerkendt som et af USAs fem bedste religiøse museer.

Det skriver The Christian Post .

Museet, som ligger i forbindelse med Wycliffe USA’s hovedkontor, udstiller årtiers arbejde med bibeloversættelse verden over. I avisen USA Today har læsere og eksperter givet Wycliffe-museet, som åbnede i 2002, en femteplads i ”USA Today’s 10 Best Readers’ Choice Awards for 2020”.

Kulturer og bibler

– Vi brænder for at fejre kulturer, lære mennesker noget om sproggrupper og understrege behovet for at fortsætte dette vigtige arbejde med bibeloversættelse, indtil alle mennesker har adgang til Bibelen på det sprog, de kender bedst, udtalte John Chesnut, der er leder af Wycliffe USA.

Wycliffes Dicovery Museum tilbyder mange arrangementer for skoleelever. Gæster kan også få rundvisninger på museet med ”aktive missionærer” som guider. Dermed får gæsterne et førstehåndsindtryk af arbejdet og udstillingerne, forklarede Wycliffe USA i en pressemeddelelse.

Wycliffe-museet ”fortæller historien om Bibelen fra et interessant perspektiv, om oversættelse og distribution til kulturer verden over. Gæsterne lærer, hvad det indebærer at oversætte Skrifterne og hører oplæg fra missionærer og lingvister, der er involveret i arbejdet,” lød vurderingen fra USA Today.

“Uanset om du er 5 eller 75 år, vil du kunne nyde at lære om folk, sprog og kulturer fra hele verden. Du vil også få et møde med det overvældende antal mennesker, som stadig venter på at få bare et enkelt ord fra Bibelen på deres eget sprog,” hedder det på Wycliffe-museets hjemmeside. Teksten fortsætter:

”Hør de fantastiske historier om, hvordan menneskers liv er blevet forvandlet, idet Guds Ord er blevet tilgængeligt for folk, der har behov for det. Og find ud af, hvordan du kan tage del i det, Gud gør verden over gennem bibeloversættelse.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Noahs Ark topper listen

Øverst på listen over de religiøse museer i USA Today ligger museet med Noahs Ark i fuld størrelse (The Ark Encounter Biblical Theme Park) samt skabelsesmuseet (The Creation Museum). Disse ”søstermuseer” blev henholdsvis nr. 1 og 2 på listen.

“Begge attraktionerne har gjort det nordlige Kentucky til den ledende trosbaserede destination i America. USA Today kunne have valgt at inkludere det ateistiske Smithsonian Museum of Natural History Washington, D.C. på listen. For også de ikke-religiøse museer forkynder et verdensbillede,” vurderer Ken Ham, der er leder og grundlægger af skabelsesmuseet og Ark-museet.

Det 3. museum på listen er bibelmuseet i Washington, D.C, mens nummer fire er et museum for muslimsk kultur beliggende i Missisippi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt de 20 nominerede museer var forskellige religiøse grupper repræsenteret, blandt andet de bedste jødiske museer fra 14 delstater og Washington D.C.