Drive-In gudstjeneste i København gentages i Billund

65 biler var med til Danmarks første Drive-in-Gudstjeneste på en P-plads i Valby den 29. marts. Og Påskedag holdes en lignende Drive-In i Billund.

I Valby hilste kirkegængerne med tudende horn og vinduesviskere på hinanden.

– Vi er nok mange, der trænger til en pause fra online-møder og livestreams. Derfor besluttede vi at lave en drive-in-gudstjeneste, hvor folk kunne se og hilse på hinanden uden at smitte hinanden, siger Thomas Christensen, der er præst i Åbenkirke København.

Med varmt tøj på og to meters afstand til hinanden ledte lovsangsbandet – med under 10 medlemmer – kirkebillisterne i lovsang fra en mobil scenetrailer.

Fra bilerne deltog kirkebilisterne i lovsangen, lyttede til prædikenen af Thomas Christensen og vinkede til hinanden med god sikkerhedsafstand i mellem sig. Kun i bil var det muligt at være med på gudstjenesten, og alle skulle blive siddende i bilen gennem hele gudstjenesten.

Kun to fotografer og en filmmand fra TV2 NEWS havde lov til at færdes udenfor på parkeringspladsen.

I bilerne sad nogle af kirkebilisterne med dyne og termokandekaffe, ligesom flere havde taget saft og brød med til fælles nadver fra bilerne.

– Lige nu har vi mere end nogensinde brug for opmuntringen fra det kristne budskab – om fred, glæde og håb. Budskabet forandres aldrig, men det gør måden vi formidler det på, forklarer Thomas Christensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Nu holdes der en fælleskirkelig Drive-In gudstjeneste påskesøndags i Billund ved LEGOLAND på P2. (Se plakaten herover.)

Den sendes direkte på tv-syd.

Læs Også: Jeg drømte en drøm som blev til virkelighed


Artiklen fortsætter efter annoncen: