Gud bevare Danmark!

Denne gang huskede Dronningen bønnen om, at Gud må bevare Danmark.

“Gud bevare Danmark!” sluttede Dronning Margrethe sin tale til befolkningen torsdag aften i anledning af sin 80 års fødselsdag d. 16. april.

Sådan plejer Dronningen altid at slutte sine nytårstaler. Men da hun for nylig af regeringen blev bedt om at tale til nationen om Corona-smitten, manglede den afsluttende bøn.

Det fik bl.a. Udfordringen til i en lederartikel at skrive:

“Hvorfor denne undtagelse? Man kan argumentere med, at dette jo var en helt speciel situation – ja, men netop i denne alvorlige situation var der mere end ved nytårstid brug for, at Dronningen på folkets vegne udtrykte en bøn til Gud om at bevare Danmark.”

“Men heldigvis er der andre end Dronningen, der kan bede Gud om hjælp.
Så nu må vi virkelig bede om, at smitten stopper – ved et overnaturligt indgreb fra Gud, som har al magt i himmel og på jord. Den Gud, som hører bøn…!

Vi må bede for, at hjulene snart kommer i gang igen, så virksomhederne ikke bukker under, og arbejdspladser ikke mistes.”

Det var derfor med spænding at Dronnings tale i forbindelse med hendes 80 års dag blev iagttaget. Her virkede Dronning Margrethe meget mere fri og glad, måske fordi hun her selv havde skrevet sin tale? Og hun sluttede talen med de vigtige ord: “Gud bevare Danmark!”

Dronningen valgte som ny regent efter sin fars død valgsproget:


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke”.

Læs en artikel om Dronningen i anledning af 80 års dagen. 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: