Hjælpepakke på 60 mio. støtter kristne efterskoler

Peter U. K. Jensen, konstitueret forstander på Efterskolen Solgården.

En hjælpepakke på 60 mio. kr. skal hjælpe efterskoler, højskoler og andre kostskoler igennem corona-krisen. Aftalten blev indgået af regeringen og alle Folketingets medlemmer den 1. april.

Peter U. K. Jensen er konstitueret forstander på Efterskolen Solgården i Tarm, som har sine rødder i Luthersk Mission. Han mener, at et økonomisk plaster på såret bestemt er noget værd.

– Hjælpepakken hjælper især forældrene, som har et kæmpe økonomisk tab, nu hvor eleverne er hjemme. De får refunderet ca. 1.000 kroner i ugen fra staten, og det er alligevel noget, siger Peter U.K. Jensen. Aftalen hjælper også efterskoler, der oplever udmeldinger frem mod sommerferien i år, ligesom den støtter skolerne i næste skoleår.

”Efterskoler står for et helt særligt ungdomsfællesskab. De står med en særlig økonomisk udfordring på grund af nedlukningen, og jeg er glad for, at Folketinget står sammen om at få dem helskindet igennem coronakrisen,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Peter U. K. Jensen ser det som en stor velsignelse, at vi er et land, der laver hjælpepakker til at hjælpe efterskoler og virksomheder igennem krisen.