Mange vil i kirke i påsken

- Kirken bør være åben for gudstjeneste under den største højtid, siger menighedsrådformand.

Menighedsrådsformand Mogens Mogensen foran Tyrstrup Kirke i Christiansfeld har sammen med andre foreslået, at kirkerne åbner til den store højtid påskemorgen.

– Det er et voldsomt indgreb i mange menneskers åndelige og psykiske liv ikke at kunne fejre påske i kirken. Det er også et underligt signal, at helligdagene gerne må bruges i butikkerne og på genbrugspladserne, men ikke i kirkerne.

Det udtaler menighedsrådsformand Mogens Mogensen, som håber, at kirkeministeren vil tillade folk at samles til gudstjeneste påskedag – på den største kristne højtid.

Kirkerne er målt op

Alle folkekirker er allerede blevet målt op, så man véd, hvor mange personer, der må være med til en begravelse (max. 1 person pr. 4 kvm.) Dermed ved man i hver enkelt kirke, hvor mange det er forsvarligt at lukke ind.

Og så må det selvfølgelig være op til kirkens personale, om de vil medvirke, mener Mogens Mogensen.

Udendørs påskefejring

– Man kunne måske også give tilladelse til at holde en udendørs påskegudstjeneste med mere end ti forsamlede. Så kunne man bare holde den samme sundhedsmæssigt forsvarlige afstand som man har i forretninger, slutter Mogens Mogensen.