Sådan fejrer vi påske i år

- Kirken er lukket, og familien kan ikke mødes, men vi gør nogle kreative ting sammen, fortæller Annika og Holger Grønhøj.

– Alle vores traditioner omkring påske har det til fælles, at de foregår sammen med andre mennesker. I skolen og børnehaven, hvor vi har vores daglige gang, og i kirken og familien, hvor vi samles, når vi har fri. Men i år bliver det anderledes.

Det fortæller Annika og Holger Grønhøj fra Haderslev, som er forældre til tre piger.

Sådan gør vi i år

– I år har skolen og børnehaven været lukket de sidste 3 uger, kirken er online, og familien kan vi kun være sammen med over facetime. Derfor bliver vores påske i år meget anderledes.

Normalt ville vores tre piger, som går i henholdsvis en kristen børnehave og på en kristen friskole, gennem skolen og børnehaven få fortalt historierne om påsken i ugerne op til selve påsken. De ville synge forskellige påskesange og lave forskellige kreative ting om påske. Det kan de ikke i år, så derfor har vi planlagt forskellige ting, vi skal lave sammen som familie.

Hvis børnene må bestemme kommer dette album, ”En fantastisk påske. Da Eli mødte Jesus’, til at køre på repeat.

Vi skal blandt andet høre de fortællinger, der knytter sig til påskens helligedage.

Vi skal lave forskellige kreative projekter, blandt andet en fin påskedekoration.

Vi skal synge en masse påskesange sammen. Albummet ”Da Eli mødte Jesus” kommer til at køre på repeat, hvis børnene får lov at bestemme.

I påskeferien plejer vi også hvert år at være sammen med vores menighed (frikirken i Multihuset). Skærtorsdag, spiser vi lam sammen ca. 100 mennesker og har nadvergudstjeneste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I år vil Annika og Holger holde påske sammen med pigerne ved at lave denne påskedekoration. Både skærtorsdag og påskesøndag tager familien det fine tøj på og dækker et fint bord. Resten af familien må man så være sammen med på facetime.

Påskedag fejrer vi opstandelsen med en festgudstjeneste. Det kan vi selvfølgelig heller ikke i år så vi har besluttet os for, at vi skærtorsdag skal spise lam herhjemme. Vi dækker fint bord og tager fint tøj på, så det føles som en fest, selvom det bare er os selv.

Påskesøndag spiser vi brunch sammen, og vores børn har foreslået, at vi synger ”På Golgata stod der et kors” som bordvers. Derefter er der dømt påskeæggejagt i haven.

Familien må vi mødes med over facetime, og selvom det ikke kan erstatte at være sammen med dem i den virkelige verden, så er det ret hyggeligt, slutter de kreative forældre Annika og Holger, som er henholdsvis lærer og pædagogstuderende.


Artiklen fortsætter efter annoncen: