Mercy Ships DK får ny generalsekretær

Cand. mag. i psykologi og internationale udviklingsstudier Vibeke Hauge Førrisdal skal lede Mercy Ships Danmark. Foto: Jesper Rais

Vibeke Hauge Førrisdahl er fra 1. april blevet ansat som generalsekretær for Mercy Ships Danmark, der er med til at drive verdens største civile hospitalsskib.

Den 34-årige Vibeke Hauge Førrisdahl fra Nørre Snede har siden 2012 været ansat i Mission Øst – senest som direktør for kontoret i København.

Som generalsekretær i Mercy Ships skal hun stå i spidsen for at udbrede kendskabet til Mercy Ships samt udvikle organisationens indsamlingsaktiviteter og rekruttering af frivillige. Den nye generalsekretær får dermed brug for sine evner inden for administration, fundraising, strategisk udvikling og kommunikation.

Mercy Ships DK har 2.5 ansatte samt en række frivillige og udsendte volontører. Mercy Ships er repræsenteret i 16 lande, med hovedsæde i Texas, og den danske generalsekretær får ansvar for at forsætte det tætte internationale samarbejde.

Et job for en multikunster

Mercy Ships Danmark har været aktiv siden 1980’erne, men blev først etableret med en daglig ledelse og en aktiv bestyrelse i 2009. Organisationen er nu klar til at tage de næste skridt mod en strømlinet og udviklingsorienteret indsats, mener bestyrelsesformand Jens-Erik Engelbrecht.

”Det kræver en ”multikunstner”, der kan jonglere med små og store opgaver og altid har blik for at optimere driften. Det er en enig bestyrelse, som står bag ansættelsen, og vi glæder os til samarbejdet. Vi har fuld tiltro til, at Vibeke formår at udvikle og styrke vores engagement og få endnu flere til at blive en del af vores arbejde,” siger formanden.

Oase-baggrund

Den nye generalsekretær er cand. mag. i Psykologi og Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet og har stor erfaring med frivilligt arbejde i Byens Valgmenighed i København samt Dansk Oase.

Om sin kommende opgave siger Vibeke Hauge Førrisdahl:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Mercy Ships Danmark har opbygget et solidt fundament, der er båret af dedikerede personer, som trækker et kæmpe læs. Organisationen vokser, der kommer flere bevillinger og større engagement.

Nu er der blevet taget en beslutning om at tilføre mere ”man power”, så der er ressourcer til, at organisationen hele tiden er relevant,” siger hun og uddyber:

”Jeg skal bidrage til, at vi får endnu flere små frø sået, så de kan bære med til, at Mercy Ships Danmark fortsat står solidt plantet og samtidig kan få nye ideer til at vokse og gro. Det er det, der gør en organisation solid.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forventer øget behov

Vibeke Hauge Førrisdahl tiltræder sin nye stilling midt under coronakrisen.

”Det ligger naturligt i Mercy Ships ånd at passe på de udsatte grupper. Verden bliver måske en helt anden, og som organisation skal vi være omskiftelige og forholde os til den aktuelle situation. Men målet for Mercy Ships indsats vil med al sandsynlighed blive forstærket, fordi der især i Afrika vil være et endnu større behov for at hjælpe sundhedsvæsenet,” påpeger hun.

Vibeke Hauge Førrisdahl har boet i Kina, Tyrkiet og Belgien og besøgt flere end 30 lande. Hun er uddannet fra Roskilde Universitet i 2013 og har en diplomuddannelse i Strategisk Ledelse fra 2018.

Hun har tidligere været direktør for Mission Østs kontor i København og været projektkoordinator i Aktiv Mission. Hun har været bestyrelsesmedlem i Mediesundhed for børn og unge, i Dansk Oase, og er tidl. formand for Børne- og Ungdoms Oase. Hun er med i menighedsrådet i Byens Valgmenighed og bor i Københavns NV sammen med sin mand René H. Førrisdahl og parrets 1-årige datter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mercy Ships

Mercy Ships ejer og driver verdens største ikke-statslige hospitalsskib. Organisationen er baseret på de kristne værdier og tilbyder gratis lægehjælp og operationer.