’Verden har mere end nogensinde brug for Kristus’

Den britiske dronning, Elizabeth II, har for første gang nogensinde talt til sine landsmænd i forbindelse med påsken.

– Mødet med den opstandne Kristus den første påskedag gav hans tilhængere nyt håb og mening, og vi kan alle fatte mod. Vi ved, at coronavirus ikke vil besejre os!

Det sagde Storbritanniens dronning i sin første påsketale til nationen. Hun talte om det kristne håb for at opmuntre de mange, som ikke kunne mødes i kirkerne på grund af COVID-19 pandemien.

– Når mørket falder påskelørdag, vil mange kristne normalt tænde lys sammen. I kirken vil det ene lys tænde det næste, og lyset vil spredes først langsomt og derpå hurtigere, når stadig flere lys bliver tændt. Dermed viser man, hvordan den gode nyhed om Kristi opstandelse er blevet givet videre fra den første påske af hver eneste generation indtil nu, sagde dronningen i sin påsketale til nationen.

”I år vil Påsken blive anderledes for os, men når vi holder os adskilt, vil vi beskytte andre. Men Påsken er ikke aflyst, den er vigtigere end nogensinde før,” tilføjede dronningen og talte om disciplenes møde med den Opstandne på den første Påskedag.

”Uanset hvor mørk døden kan være – især for dem, som sørger og savner – så er lyset og livet større. Må Påskens håb lede os som en levende flamme, når vi ser frem mod den kommende tid.”

Dronning Elizabeth II, som fylder 94 år den 21. april, blev kronet i 1952. Hun overtog den 9. september 2015 Dronning Victorias titel som verdens længst-siddende kvindelige statsoverhoved, skriver The Christian Post.