Agnostiker er blevet nødhjælpsorganisations største fortaler

Under en søndagstur i Central Park lagde Whitney Tilson mærke til felthospitalet fra Samaritan’s Purse. Nu er han blevet frivillig medhjælper

“Det, der driver dem, er spørgsmålet: Hvordan kan jeg gøre Guds arbejde med at helbrede mennesker og redde liv?”

Det siger forretningsmanden Whitney Tilson, som for fem uger siden så nogle folk, som var ved at opføre et 68-senges felthospital til coronapatienter i Central Park. Nu er han blevet frivillig medarbejder for Samaritan’s Purse, skriver Religion News Service.

Mødet med medarbejderne og erkendelsen af, at de yder gratis, højt kvalificeret lægehjælp til corona-patienter, gjorde Whitney Tilson så begejstret, at han selv tilbød sin hjælp.

– Det er en utrolig imponerende organisation. Alle dem, jeg har mødt, har været utrolig venlige og kompetente, siger Whitney Tilson, som aldrig havde hørt om den kristne organisation før corona-krisen.

Han har nu i mange uger dels arbejdet frivilligt, dels doneret udstyr til planering af det mudrede område i parken. Han har også foræret madvarer til sundhedspersonalet og lader dem bruge sin postadresse til personlige breve.

Tilson er også blevet bekendt med den modstand, som nogle new yorkere udtrykker overfor SPs leder, Franklin Graham, på grund af dennes tro. Blandt andet pride-aktivister har holdt protestaktioner for ”hjælp, ikke had”.

Men SP diskriminerer ikke overfor homoseksuelle eller muslimer, fastslog Frankling Graham, som Whitney Tilson og hans hustru, Susan, allerede har mødt. Nu taler det jødiske ægtepar fra Central Synagogue den kristne organisations sag.

Selv om Whitney Tilson står for det helt modsatte syn på homo-vielser, abort og muslimer, forsvarer han Franklin Grahams arbejde, fordi hospitalet redder menneskeliv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I sidste uge blev Whitney ringet op af Franklin Graham, som personligt ville takke ham for hans store frivillige indsats.

“Han er et stort menneske. Selv om han måske er uenig med mig og omvendt, skal det ikke afholde os fra at samarbejde for at hjælpe andre”, siger Franklin Graham om Tilson.

Evangelisten har også inviteret Tilson til at besøge SPs hovedkontor i North Carolina. Og Tilson, som selv er forretningsmand, overvejer at tage imod invitationen til at besøge en ”meget veldrevet organisation”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Corona-pandemien har kostet over 10.000 mennesker livet alene i byen New York. I felthospitalet hos Samaritan’s Purse har man på tre uger behandlet 153 coronapatienter. Til sammenligning har flådens gigantiske hospitalsskib med 1000 sengepladser kun behandlet 179 patienter i samme tidsrum, og skibet har nu forladt New York.