Godt indlæg om teistisk evolution

Kristian Hansen
6040 Egtved

For mange år siden hørte jeg et foredrag af en teolog, der bla. talte om et græsk ord, som man oversatte med dage, men det kunne også betyde afgrænsede tidsperioder.

Jeg har haft kontakt med Bibelselskabet for at høre, om man vil overveje at ændre ordet dage i skabelsesberetningen, det er nok forgæves. Jeg har en fornemmelse af, at det er noget af miseren, at folk ikke forstår de seks dage, oversættelsen beskriver, når videnskaben siger noget andet. Gud kunne selvfølgelig godt skabe verden på rekordtid, så den så meget ældre ud, end den faktisk er.

Noget andet – jeg begriber ikke, hvad folk har imod ID (Intelligent Design, red.). Livet er ikke opstået tilfældigt. Verden er skabt af en intelligens. Det giver svar på mange spørgmål. Alt levende er en kompliceret indretning, som nødvendigvis må være designet.

Alt menneskeskabt er også nøje gennemtænkt. Virus kan ikke opstå i et laboratorium ved at blande fx kemikalier, nix. Vi kan ikke skabe noget levende. Det er meget vigtigt at slå fast. Vi kan pille ved magtbalancen i naturen.

Mit ærinde er, at jeg kunne ønske, at ordet dage i bibeloversættelsen komme til debat.