Han lærte os, at kristen tro er både sand og logisk

Kristne verden over hylder den indisk-fødte teolog Ravi Zacharias, der kom til personlig tro på Jesus som 17-årig efter et selvmordsforsøg.

”Verden har mistet en ægtemand, far, leder og ven. Du ser nu undere, som vi ikke kan forestille os. Du står foran den herlighed, vi ikke fatter, men din arv på jorden vil vare ved.”

Det skrev rapperen Lecrae som en hyldest til den kristne forfatter og apologet, Ravi Zacharias, der døde den 19. maj, 74 år gammel.

Ifølge en pressemeddelelse fra Ravi Zacharias International Ministries (RZIM), døde han i sit hjem i Georgia kort tid efter sin kræftdiagnose, skriver Christian Headlines.

Delte ordet med millioner

Også evangelisten Franklin Graham har hyldet Ravi Zacharias. Han skriver på Instagram:
“Ravi Zacharias, en af de store kristne apologeter i vor tid, er trådt ind på herlighedens gader og ind foran Kongernes Konge og Herrernes Herre. Hav ikke ondt af Ravi – hans kamp mod cancer er ovre, og han har lagt sine kroner ved foden af Ham, som fortjener al ære og pris.

For dem, som har valgt at tro på Jesus Kristus, gælder det, at vi vil se ham igen på den anden side af floden. Ravi delte Guds Ords sandhed med millioner verden over. ’Alle kommer til at bøje knæ for ham i himlen og på jorden og under jorden. Og alle skal erklære til Gud Faders ære: Jesus Kristus er Herre´(Fil. 2:10-11).

Ravi vil blive dybt savnet – bed sammen med mig for hans familie og kære i deres sorg,” skrev Franklin Graham.

Sygdommen

I marts fik Ravi Zacharias diagnosen Sarcoma. Kræften blev opdaget under en rygoperation. Den næste måned fik han kemobehandlinger i Houston, Texas, men kræften havde allerede spredt sig, oplyste hans datter Sarah Davis i forrige uge.

“Vi har netop hørt, at selv om tumoren i min fars korsben har reageret på kemoterapien, er området, hvor kræften har metasticeret sig, blevet værre. Hans onkolog fortalte os, at denne type cancer er meget sjælden på grund af sin aggressivitet, og at der ikke findes flere muligheder for yderligere behandling. Lægeligt set har de gjort alt, hvad de er i stand til,” skrev Sarah Davis.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ravi Zacharias tilbragte sine sidste dage i sit hjem i Alpharetta, GA.

Forsøgte selvmord før han kom til tro

Frederick Antony Ravi Kumar Zacharias blev født i et kristent hjem i Madras, (nu Chennai) i Indien i 1946. Men først som 17-årig kom han til personlig tro på Jesus. Det skete, mens han var indlagt på hospitalet efter et selvmordsforsøg. Da lederen af Youth for Christ besøgte ham og forærede ham en bibel, begyndte Ravi at læse i den og blev ramt af Jesus’ ord i Joh. 14,19: ”…jeg har evigt liv – og det har I også.”

“Dette vers blev selve hovedhjørnestenen i Ravi Zacharias’ ultimative mission som kristen apologet og evangelist: at præsentere og forsvare sandheden om Jesus Kristus, så andre måtte finde livet i ham,” skrev RZIM i en nekrolog om den verdensberømte apologet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da Ravi Zacharias havde overgivet sit liv til Kristus, kom han til at brænde for at dele de gode nyheder med andre. Han citeres for mange udsagn om forskellen mellem kristendommen og andre religioner, blandt andet dette: ”Når du kommer til en religion, kommer du til et sted. Når du kommer til Jesus Kristus, kommer du til en person”.

Mission

Som 20-årig emigrerede Ravi Zacharias til Canada, hvor han senere mødte den gamle Vietnam-missionær Ruth Jeffrey. I 1971, hvor Ravi Zacharias netop havde modtaget en pris for sin prædiken på en international Youth for Christ-konference, inviterede Ruth Jeffrey ham til Vietnam.

I Vietnam så Ravi Zacharias med egne øjne, at kristne missionærer blev udsat for vold og endda dræbt. Det gav ham både en stærk tillid til Gud og en ”længsel efter at stå sammen med dem, som gør tjeneste i meget risikofyldte områder.”

Som nygifte flyttede Ravi og hustruen Margie til Deerfield i Illinois, hvor han læste på Trinity Evangelical Divinity School. Her fik Ravi sin Master of Divinity, før han begyndte at undervise på Alliance Theological Seminary i New York, mens han samtidig rejste rundt for at prædike i weekenderne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vis andre respekt

I 1983 inviterede evangelisten Billy Graham Ravi Zacharias til at tale på en international konference for prædikanter i Amsterdam. Her fik Ravi Zacharias et nyt perspektiv på evangelisering, som senere kom til at præge den kristne apologetik.

Ravi Zacharias talte om sin frygt for, at ”visse typer af evangelikale føler det nødvendigt at ydmyge en person med et anderledes verdensbillede, så vi må ødelægge alt det, der betyder noget for ham, for at kunne forkynde evangeliet om Kristus for ham.

Denne opfattelse imødegik Ravi Zacharias med ordene: ”…jeg mener, at hvis du prøver at nå nogen [med evangeliet], må du være sensitiv i forhold til det, som har værdi for ham.”

International mission

Ønsket om at møde mennesker der, hvor de var, fik apologeten til i 1984 at starte missionsorganisationen RZIM, som arbejder i hele verden. Gennem RZIM har Ravi Zacharias selv forkyndt evangeliet i over 70 lande.

RZIM har kontorer i USA, Canada, Latinamerika, Afrika, Storbritannien, Spanien, Rumænien, Tyrkiet, Indien, Singapore, Hong Kong, Østrig, Tyskland, Makedonien og Schweiz.

Apologeten Ravi Zacharias har også sat et stort præg på Oxford Centre for Christian Apologetics, som startede i 2004.

Bogen ’Kan man leve uden Gud’ vandt i 1995 en guldmedalje i kategorien teologi/dogmatik. Her redegør Ravi Zacharias med stor indsigt for, at den kristne tro både er logisk, historisk velunderbygget og afgørende for vores liv, etik og integritet.

Skrev over 30 bøger

Ravi Zacharias har skrevet over 30 bøger, hvoraf mange imødegår indvendinger imod kristendommen. Blandt titlerne er ’Why Jesus?’, ’Why Suffering?’ og ’Who Made God?’ Mange af bøgerne gør op med andre religioner som Islam, Østens religioner og New Age.

Bogen Can Man Live Without God er oversat til dansk og udgivet på forlaget Scandinavia i 2008.

Ravi Zacharias efterlader sig sin hustru gennem 48 år, Margie, samt deres tre børn og fem børnebørn. Begravelsen med taler af blandt andre evangelisten Louie Giglio og fodboldspilleren Tim Tebow blev livestreamed på Facebook og YouTube fredag.