USA: Corona får kristne til at synge flere gamle lovsange

Horatio Spafford havde mistet alle sine fem børn og sin formue, da han skrev salmen’It is Well With My Soul’.

En undersøgelse foretaget i perioden 15. marts-10. maj viser, at pandemien har ændret sangvalget blandt kristne i USA. Lovsangen It is Well With My Soul fra 1876, som udtrykker længsel efter Herren og det evige liv, er mest populær.

Advokaten og forretningsmanden Horatio Spafford oplevede flere tragedier. Først mistede han og hustruen en søn, som døde af lungebetændelse i 1871. Få måneder senere mistede familien alt under den store brand i Chicago. Og i 1873 sank det skib, som skulle have bragt hustruen og deres fire døtre til Europa.

Hustruen overlevede mirakuløst, men måtte sende et telegram til sin mand om, at hun var den eneste overlevende. Han rejste afsted med det næste skib for at møde hende, og undervejs skrev han det rørende digt It is Well With My Soul.

I It is Well With My Soul (min sjæl har det godt) siger den hårdt ramte Horatio Spafford: ”Herre, det er dig og din genkomst, vi venter på. Himlen, ikke graven er vort mål.” Salmen er fyldt med lovprisning af Frelseren og fred i håbet om den evige hvile.

Denne gamle salme er i coronatiden blevet brugt 68 procent mere end normalt, fremgår det af software-programmet Faithlife Proclaim. Undersøgelsen blev foretaget i den tid, hvor de fleste kirker måtte nøjes med online-arrangementer.

Den næstmest populære salme var Thomas Obadiah Chisholms Great is Thy Faithfulness (Stor er din trofasthed) fra 1923, som er blevet brugt 64 % oftere end normalt.

– Det er inspirerende, at de mest populære sange og salmer i kirkerne har temaer som tillid, tro og lovprisning, selv om verden oplever hidtil ukendte prøvelser, sagde Faithlifes grundlægger og direktør Bob Pritchett. “Herren arbejder midt under denne vanskelige tid, og kirkernes sangvalg afspejler, hvad de kristne her i landet tror på. De har tillid til, at Gud vil bære os gennem pandemien,” konkluderede han.

Faithlife har sammenlignet sangvalget i coronatiden med sangvalget i februar, før nedlukningen begyndte.


Artiklen fortsætter efter annoncen: