Koldingpræst får nyt embede i Kingos Kirke i København

Per Damgaard Pedersen.

Per Damgaard Pedersen, der er en af tre præster i ”missionskirken” Kristkirken i Kolding, skal fra 1. juni være præst i Kingos Kirke på Nørrebro i København.

Den 53-årige sognepræst er uddannet fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet. Han har sammen med hustruen Anna-Kathrine og deres fire børn været udsendt til Armenien, hvor han fra 2003-2009 underviste på den armenske kirkes præsteuddannelse. Siden 2011 har Per Damgaard været sognepræst i Kristkirken og samtidig tilknyttet Kolding Arresthus som arresthuspræst.

Per Damgaard har i 3½ år frem til maj 2017 været formand for foreningen Retten til Liv.
Kristkirken har ofte været i mediernes søgelys, blandt andet fordi alle præsterne afviser kvindelige præster samt vielse af samkønnede og fraskilte. Selv om nogle lokale søger til andre sogne, har Kristkirken stor tilslutning og mange sognebåndsløsere.

Præsterne i Kristkirken er kendt for deres aktive tilgang til embedet. Således har de for nylig besøgt deres corona-ramte konfirmander. Per Damgaard har også opsøgt nybagte forældre for at tale med dem om dåb – samt prædiket ved Kristkirkens drive-in gudstjeneste påskemorgen.

Sognepræst Henrik Højlund forlod sit embede i Løsning for at blive sognepræst i Kingos Kirke. Efter kun halvandet år på Nørrebro vendte han dog i august 2019 tilbage til Jylland for at blive præst i Aarhus Bykirke.