Mogens Stig Nielsen tænker fortsat diakonalt

Diakon og socialpædagog Mogens Stig Nielsen er trods sine 70 år stadig travlt optaget af landsdækkende og lokale bestyrelser, der kæmper for samfundets svageste.

Som formand for Diakonhøjskolens Diakonforbund leder han en reformering af Diakonforbundet, så det bliver mere relevant for de nyuddannede diakoner og diakonstuderende. Bl.a. er bestyrelsen i gang med at oprette en støttepulje til handicappede m.fl., som kan være klar ved Diakonhøjskolens 100 års jubilæum den 15. november i år.

Som yngre var Mogens Stig ansat på Diakonhøjskolen som diakonsekretær og højskolelærer efter at have været sognemedhjælper og stiftskonsulent i Børnegudstjenesten.

Diakonhøjskolen havde da et samarbejde med Sct. Lukas Stiftelsen om, at diakonstuderende kunne komme i praktik som sognemedhjælpere. Det førte til, at politikerne fik øjnene op for at indføre kirke- og kulturmedarbejdere i folkekirken.

Genbrug og hjemløse

I Skanderborg er han formand for Højvangens Genbrug, som Kirkens Korshær og Skanderborg Y`men’s Club har etableret. Butikken tæller godt 50 medarbejdere og står foran en større udvidelse.
”Når Århus har haft Danmarksrekord i unge hjemløse, er der grund til, at vi i Skanderborg tager et medansvar. Nogle af de lokale unge er flyttet til storbyen for at få en uddannelse, men droppede ud, blev sofasurfere og måske senere hjemløse,” siger Mogens.

Handikappede

Sammen med sin ægtefælle Inge har Mogens Stig ledet Kr. Handicapforenings Østbækhjemmet i Ølgod 2005-15. Undervejs blev den oprindelige syfabrik revet ned og et nyt 2. generations hjem til 12 psykisk handicappede blev bygget. I slutningen af perioden blev lederboligen inddraget og 2 lejligheder etableret.

Fra 1994-2004 var Mogens Stig politisk landsformand for Kr. Fagbevægelse, hvor kontakten til landspolitikere stod højt, bl.a. for at få afskaffet de påtvungne eksklusivaftaler.
Mogens Stig er nu med i Kristelig Handicapforenings landsbestyrelse og er kasserer for bestyrelsen for handicaphjemmet Solglimt i Vildbjerg.
Lokalt er han medlem af Stilling menighedsråd og Skanderborg Y’s Men Club samt KFUM&KFUK.

70 års fødselsdagsreception den 18. maj er aflyst, men den nærmeste familie mødtes forrige weekend til bl.a. orienteringsløb og bålhygge i det fri.
Mogens kører stadig på skovcykel eller racer ud på bakkede ture omkring Skanderborg.
Han nyder samvær og hygge med sin kone Inge, 4 børn og 6 børnebørn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: