DKS søger medlemmer og støtte til ny almennyttig forening

Hidtil har Dansk Kristelig Sygeplejeforening været godkendt som ’religiøs organisation’, men det skal nu ændres. For at blive godkendt som almennyttig forening har DKS brug for 30 medlemmer og 50 gavegivere inden september.

– Gudsdyrkelse er ikke vores direkte formål. Vores vision er et sundhedsvæsen præget af kristne værdier, hvor både patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle mødes som hele mennesker med faglighed, værdighed og kærlighed, forklarer DKS’ formand Grete Schärfe.

Hun tilføjer, at DKS holder kurserne: ”Bevar mig vel”, ”Livgivende pauser” og åndelige omsorgskurser for sundhedspersonale. Under coronakrisen har DKS desuden haft en hotline for sundhedspersonale, ”Bøn for sygeplejen – hver for sig”, hver søndag samt opmuntrende refleksioner til personalet hver uge.

– Vi vil gerne kunne fortsætte med at være der for vores kolleger – så de kan være der for deres patienter. Men hvis vi ikke opnår godkendelse som almennyttig forening, vil vores muligheder herfor være væsentligt forringet, fastslår formanden.

Alle kan være med i den nye almennyttige forening og samtidig deltage i en konkurrence via hjemmesiden. Som plejepersonale kan man blive medlem, ikke-sundhedspersonale kan blive støttemedlemmer, og alle kan blive gavegivere. Udviklingskonsulent Annette Langdahl forventer da også, at DKS får de nødvendige medlemmer før september.

”Vi har virkelig meget at være taknemmelige for, og der er så meget godt på vej, så jeg tror også, at Gud vil hjælpe os i mål denne gang, så medlemmer og gavegivere finder vej til DKS her hen over sommeren,” siger hun.