Jeg har fået mere tillid til Gud

Tv-serien’The Chosen’ har gjort stort indtryk på både seerne og skuespillerne. Her et billede fra scenen med Peters fiskedræt.

– Jeg blev meget afhængig af bøn og tillid til Gud. Jeg ønskede at træde til side, så Ånden kunne nå folk gennem rollen.

Det fortæller katolikken Jonathan Roumie, der spillede hovedrollen som Jesus i TV-serien The Chosen. Mens hele holdet bag den kristne serie har haft et ønske om, at den må styrke troen hos seerne, er det allerede sket for manden, der spillede Jesus.

Jonathan Roumie har i et interview fortalt Christian Headlines, hvordan hans egen tro er vokset, siden han begyndte i projektet.

“Det styrkede min tro på en meget intens måde,” fortalte Roumie “Det skyldes nok, at jeg har brugt så meget tid på rollen, på bøn og på at være sammen med Kristus. Det har haft en stor og meget positiv indflydelse.”

Jonathan Roumie

The Chosen

Serien, som kan ses via The Chosen app, startede i 2019 efter verdenshistoriens største crowdfunding i mediebranchen. Godt 16.000 personer gav over 10 millioner dollars til serien.

Instruktør og forfatter Dallas Jenkins valgte Jonathan Roumie til rollen som Jesus, fordi han tidligere har haft et godt samarbejde med skuespilleren. Det var i forbindelse med projektet The Two Thieves i 2014. Jonathan Roumie har også tidligere spillet Jesus.

“Den måde [Jenkins] skriver manuskriptet på, og hans tilgang til den [bibelske] karakter er frisk og ny, så vi andre får lidt mere frihed til at bidrage med det, som er os, på en måde, man ikke har set før,” sagde Roumie.

Skuespilleren talte også om den helt særlige oplevelse det er at spille ”ham, som er både Guds Søn og menneske”. Han havde forberedt sig til rollen ved at studere både evangelierne og andre historiske beretninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”For det meste var jeg dog afhængig af bøn og tillid og tro på Gud – for at kunne bruge rollen som et redskab til at bringe Ånden til mennesker. Jeg ville bare prøve selv at træde til side,” forklarede Jonathan Roumie.

Helligånden var med

Han tilføjer, at han i forbindelse med denne serie ikke har følt behov for selvkritik.

“Der er nogle gange i enhver skuespillers karriere, hvor de har tænkt: ’Jeg ville ønske, de havde brugt en af de andre optagelser’. Men i forbindelse med The Chosen er jeg i stand til at se showet og nyde det ret objektivt, fordi det ikke ser ud som mig [på skærmen]. Jeg kan se det og blive berørt følelsesmæssigt af visse scener,” sagde han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er, som om jeg ikke ser mig selv – og det er virkelig rart. Det sker normalt ikke. Det eneste, jeg kan gøre, er at give æren til Helligånden, som har været med i hele dette projekt på en særlig måde for at røre mennesker på et dybt åndeligt niveau – og i virkeligheden for at tænde troens gnist og nysgerrighed i dem, slutter Jonathan Roumie.