Madbar serverer for familienetværk

Torben Pibenbring har favnen fuld af tarteletter til familierne.

66 munde blev mættede, da Tobbers Madbar i Kolding serverede tarteletter til børn og voksne i Kirkeibyens familienetværk den 28 maj.

– Det er ren luksus. Til daglig kan vi ikke gå ud at spise, og når vi så får noget, der faktisk er fra en restaurant, synes jeg, det er ret lækkert, fortæller Jeanette Henriksen, der er bruger i Kirkeibyens familienetværk.

Familierne skulle selv afhente maden på Tobbers, og Jeanette Henriksen hentede tarteletter til sig selv og sin teenagedatter.

Maduddelingen var mulig på grund af en kombination af en særlig coronastøtte fra Socialministeriet via Blå Kors, som familienetværket i Kirkeibyen samarbejder med – og på grund af Tobbers generøsitet.

– Vi er glade for at kunne hjælpe i den her coronatid, hvor endnu flere er pressede.
Det giver rigtig god mening for os at være en del af at gøre det her for mennesker i vores by, siger indehaveren af Tobbers Madbar, Torben Pibenbring.

Madduddelingen fra Tobbers er ikke den første, familierne oplever. Under coronakrisen har Kirkeibyens familienetværk været i stand til at skabe et minimum af kontakt med familierne gennem maduddelinger. Her har Restaurant LE også været på banen.

Flere af familierne i familienetværket har været meget påvirket af corona-omstændighederne. For dem har mødet med de frivillige ved maduddelingerne været den eneste anledning til at bryde corona-isolationen.

– Det er helt vildt fedt. På den måde går man ikke i glemmebogen. Det er også ret vigtigt, at folk ikke falder ud af netværket og bliver bange for at komme igen, siger Jeanette Henriksen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Og så er det også bare fedt at slippe for at lave aftensmad, smiler hun.