Udvist kurder modtog pris

Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannesen, overrækker her årets integrationspris til Ahmad Omidi.

Den 30-årige kurder Ahmad Omidi fra Udrejsecenter Sjælsmark har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus 2020.

Prisen, der består af et krus, en kurv og et diplom, blev overrakt af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannesen i København.
I forbindelse med overrækkelsen holdt tidligere overrabbiner Bent Melchior og sognepræst Peter Hauge Madsen tale for prismodtageren via Zoom.

Brobygger i Danmark

Ahmad Omidi kom til Danmark fra Iran med de store flygtningestrømme i 2015. Han modtog prisen for sin ekstraordinære indsats for at bygge bro til det danske samfund, dansk kultur og kirkeliv.

Han har således været til hjælp og opmuntring for andre og gennem længere tid arbejdet frivilligt som tolk, frisør og koordinator for kirkelige aktiviteter.
Ahmad Omidi har ladet andres behov komme først – både på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han har boet sammen med sin kone Kobra (28) og parrets to børn siden september 2018, og tidligere på asylcentret på Bornholm, hvor familien tilbragte de første to år i Danmark.

Døbt på Bornholm

Ahmad Omidi blev døbt i Sct. Nicolai Kirke på Bornholm i 2016 sammen med sin familie og har siden været fast ugentlig kirkegænger og frivillig i flere kirker og kirkelige organisationer – først på Bornholm og siden i København og Nordsjælland.
Bent Melchior understregede i sin tale, at han var sikker på, at Danmark ville vinde ved at give Ahmad opholdstilladelse.

Også sognepræst Peter Hauge Madsen, der i sin tid døbte Ahmad Omidi, lykønskede prismodtageren via Zoom, og fløjtenist Marianne Clement bidrog sammen med Roger Munck-Fairwood på klaver med en musikalsk hyldest.

Ahmad Omidi blev født i 1989 i en iransk/kurdisk flygtningefamilie i Irak. Familien flyttede til Iran i 1991, hvor han voksede op i en kurdisk landsby.