Irans muslimer bliver kristne i tusindvis

Iran oplever netop nu en ’åndelig pandemi fuld af håb’. Siden corona-krisens start har 3.000 hver måned forladt islam for at blive kristne, oplyser Christian Broadcasting Network (CBN). – Obs! Dette er et modelfoto af tre glade muslimer fra Bigstockphoto.

Mens Iran fortsat kæmper mod corona-pandemien og indre konflikter foruden konflikten med Israel, vender mange af landets muslimske indbyggere sig til Jesus Kristus.

Det oplyser CBN News.

Mange muslimer konverterer til kristendommen uden at lade sig afskrække af regeringens magtdemonstrationer, som fx. henrettelsen af Mahmoud Mousavi-Majd sidste mandag. Mousavi-Majd blev anklaget for at have spioneret for CIA og den israelske efterretningstjeneste, og de muslimer, som konverterer, er godt klar over, at de risikerer samme skæbne.

”Det er et regime, som står over for en mulig opstand i nær fremtid. Regimets embedsmænd taler om det, og derfor henretter de mange mennesker for at sætte skræk i borgerne,” forklarer Iran-ekspert fra Foundation for Defense of Democracies Alireza Nader til CBN News.

3.000 nye kristne hver måned

Mange iranere er dog så trætte af landets muslimske styre, at de i tusindvis vender sig til Kristus i stedet.

”Det er derfor, vi kalder det en håbs-pandemi,” sagde Mike Ansari fra den kristne satellit-kanal Mohabat TV. Den kristne TV-station har oplevet en tidobling af online-omvendelser sammenlignet med for et år siden.

CBN News oplyser, at der siden corona-pandemien ramte Iran i marts har været 3.000 registrerede konverteringer til kristendommen hver måned.

– Vi registrerer omkring 3.000 personlige beslutninger, hvor iranske muslimer forlader islam for at blive kristne under denne vækkelse, fortalte Mike Ansari.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Folk i Iran er slet ikke tilfredse med deres økonomi, hvordan regeringen frarøver dem deres nationale ressourcer, og hvordan de eksporterer shia-islam til nabolandene, så de har ikke tillid til deres egen regering,” tilføjede Mike Ansari.

Farligt at konvertere

Iran opfatter det som en kættersk handling, hvis nogen konverterer fra islam til kristendom. Mange konvertitter bliver arresteret, især hvis de vælger at tale med andre om deres nye tro.

Ifølge Open Doors har Iran nu en 9. plads på listen over de lande, hvor kristne forfølges mest. Organisatioen forklarer, at kristnes rettigheder og muligheder er meget begrænsede ifølge Irans islamiske love.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alligevel vokser antallet af kristne i Iran netop nu hurtigere end i noget andet land i verden, fastslår CBN.