– Jeg giver endnu mere af mig selv

Sådan siger den kendte radiovært om sin rolle på radioprogrammet Pilgrim.

Med omlægningen af DRs trosprogrammer blev Anders Laugesen vært på DR Gudstjenesten, og på radiobasis fik han chancen for igen at invitere gæster til en snak om liv og tro i det nye program Pilgrim. Programmet havde premiere midt i april.

En præst, en forfatter, en familieterapeut, en sociolog og en kunsthistoriker er blot nogle af de gæster, som Anders Laugesen har inviteret til en snak om tro i Pilgrim på P1 søndag formiddag.

På mange måder minder programmet om Mennesker og tro, og det er også herfra, Anders Laugesen kan trække på sin erfaring. I et interview til KLF, Kirker og Medier, fortæller han:

– Jeg trækker på det, der var i skurvognen, i Mennesker og tro. Men jeg går mere ind i det end før – jeg giver endnu mere af mig selv, end jeg har gjort før.

Laugesen fylder 60 sidst i august og forventer, at Pilgrim bliver noget af det sidste, han kommer til at lave:

– Derfor vil jeg gerne dykke et spadestik dybere i troens mangfoldige verden, siger han videre til KLF.

Pilgrim beskæftiger sig med tro i bred forstand, og det glæder Anders Laugesen samtidig med, at det giver nogle velkomne faglige udfordringer for at ramme en god balance i materiale, tilgang og vinkler. Programmerne har noget for både klassiske folkekirkekristne, kernekirkebrugere og de spirituelt interesserede.

– Jeg har 30 års erfaring, jeg gerne vil give videre. Forskellen på det, jeg laver nu og tidligere, er, at tidligere ville jeg gerne reflektere over, hvad der sker lige nu. Nu er jeg mere optaget af at give noget dybde og perspektiv, slutter Anders Laugesen interviewet i KLF-bladet 02/2020.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Anders Laugesen har siden 1984 formidlet tro og religion via radio, tv, foredrag og på tryk. Tre gange har KLF, Kirker og Medier krediteret hans indsats med Buketten (2003, 2005 og 2018). KLF giver hvert kvartal Buketten til et medie eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier og god etik eller på anden måde har gjort det særlig godt i medierne. Desuden fik Laugesen i 2006 Hæderslegatet, som lyder på 10.000 kr. og er blevet uddelt siden 1989.