Beirut-præst sendte folk hjem lige før eksplosionen

Helligånden sagde: ’Gå ud! Gå ud!’ fortæller præsten fra en kirke nær eksplosionens epicenter.

– Jeg var meget ængstelig og troede, at det havde noget med corona at gøre. Det hjalp ikke at bede, siger pastor Said Deeb, da han i et interview med CBN News fortæller om Helligåndens advarsel den 4. august.

– Jeg ved ikke, hvorfor jeg var så grov. Jeg sagde til alle: Gå hjem, gå hjem og luk centeret! Folk troede, jeg var blevet skør.

Pastor Said Deeb fra Life Center Church i Beirut følte sig ængstelig, vred og meget, meget ked af det den tirsdag eftermiddag. Det hjalp ikke at bede sammen med kirkens 34 medarbejdere, for han havde hele tiden følelsen af, at der ville ske noget forfærdeligt.

– Jeg sagde til dem alle: Gå hjem, gå hjem, bare luk centeret, forklarede pastor Deeb til CBN News. ”Folk sagde: ’Hvorfor? Vi er kommet langvejs fra, vi har aftaler og møder”. Jeg svarede: ’Jeg ved ikke hvorfor, men bare gå hjem og kom tilbage på søndag’”.

Den dag sendte pastor Deeb 34 medarbejdere hjem og aflyste børnenes bibelstudier. Kort efter ramte eksplosionen.

Advaret af Guds stemme

I interviewet med CBN News fortæller pastoren om oplevelsen, som han først forstod senere:

– Det var som om Helligåndens sagde: Gå!Gå!Gå!Gå! Så jeg tvang medarbejderne til at lukke deres computere og gå hjem. De sagde: Vi laver mad til flygtningene og de fattige. Men jeg sagde bare: Stop det hele i dag og læg maden i køleskabet.

De troede, jeg havde mistet forstanden. Ingen af os vidste, at det var Helligånden, der advarede os, forklarer pastor Deeb.

Kirkecentret blev smadret

Den voldsomme eksplosion i Beirut gik hårdt ud over kirkecentret, som bare ligger et par kilometer fra epicenteret på havnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Næsten 200 mennesker blev dræbt ved eksplosionen, flere tusinde blev kvæstet og flere hundrede tusinde blev hjemløse.I den 4000 m2 store Life Center Church blev vinduer og døre smadret af eksplosionen, og en hel mur blev blæst over mod den modsatte væg.

Ingen ville have overlevet i det rum. Og pastor Deeb takker Gud for den advarsel, han gav videre til sine medarbejdere i ret så uhøflige vendinger.

Life Center Church i Beirut har uddelt mad og vand til hjemløse på gaden efter eksplosionen.

Hjælpe fra kristne i andre lande

Pastoren ser det også som et mirakel, at dødstallet i forbindelse med eksplosionen er så lavt som det er. Men kirken, der normalt tager sig af mange syriske flygtningebørn, arbejder nu også blandt de mange hjemløse i gaderne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Da vi mødtes, tænkte jeg, at alle ville være sultne. Så køkkenet var det første, vi fik ryddet op og sat i stand.

Der er så stor nød alle vegne omkring os. Men folk kommer fra hele Libanon for at hjælpe med at rydde området, så vi kan uddele mad og vand.

Og jeg takker Gud for Kristi legeme – der er kristne fra hele verden, som ringer til mig og spørger, hvordan de kan hjælpe. Det er første gang i mit liv, at jeg oplever, hvordan Kirken står sammen internationalt for at hjælpe Libanon og Beirut, slutter pastor Said Deeb.

Se video med pastor Said Deeb her


Artiklen fortsætter efter annoncen: