Syv mio. piger bliver fravalgt før 2030

Kønsbestemt abort er så udbredt, at Indien vil mangle 7 mio. piger i 2030, mener eksperter.

Mange piger i Indien bliver fravalgt før fødslen. Forskerne har i flere år advaret om et reelt pigeunderskud i flere lande i Asien.

Indien vil havde omkring 6,8 millioner færre pigefødsler mellem 2017 og 2030, fordi pigefostre fravælges, fremgår det af en saudi-arabisk undersøgelse.

Rapporten fra The PLOS ONE er udarbejdet under ledelse af Fengqing Chao fra King Abdullah University of Science and Technology i Thuwal i Saudi-Arabien. Forskerne fastslår, at der foregår en intensivering af tendensen til, at man foretrækker sønner i den indiske kultur, skriver The Christian Post.

Flest drenge siden 80’erne

Under normale forhold vil der blive født næsten lige mange drenge og piger. Men i Indien foretrækker mange at få drengebørn, og det kan ses i statistikkerne.

– Antallet af drengefødsler i forhold til pigefødsler, som det fremgår af Indiens SBR (sex birth ratio), er et direkte resultat af de mange kønsbestemte aborter på landsplan, hedder det i artiklen “Probabilistic projection of the sex ratio at birth and missing female births by State and Union Territory in India.”

“Nogle stater, fx. Punjab, har oplevet en tidlig og hurtig stigning i graden af drengefødsler siden 1980’erne, hvorimod det først slog igennem senere i de nordindiske stater,” skriver forskerne.

Området Uttar Pradesh forventes at gå glip af hele 2 millioner pigefødsler i perioden 2017-2030.
“Vores undersøgelse understreger behovet for at styrke ligestillingspolitikken og for at introducere støtteforanstaltninger, der kan imødegå de eksisterende fordomme omkring køn i alle regionerne,” konkluderer forskerne.

De peger på, at indsatsen for at værdsætte begge køn må fremmes gennem undervisning i skolerne og de religiøse samfund, ligesom man også skal tage hensyn til etniske grupperinger.

Millioner af piger mangler

I 2019 viste en undersøgelse fra Population Research Institute i USA, at der siden 1990 er blevet aborteret 15,8 millioner piger i Asien. De er blevet “elimineret gennem kønsselektive aborter og andre former for eliminering af døtre før fødslen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det svarer rundt regnet til hele befolkningen i Portugal og Finland tilsammen,” skrev den katolske forsker Jonathan Abbamonte dengang. Han har også sat fokus på, at der i Kina, Sydkorea, Taiwan, Vietnam og i flere lande på Balkanhalvøen mangler millioner af piger på grund af kønsselektiv abort.

Det har ført til nye problemer, blandt andet for unge mænd, der ikke kan finde ægtefæller – foruden øget kriminalitet i form af voldtægter og bruderov.