Kinas hospitaler skal dræbe ’overskydende’ babyer

Religiøse og etniske minoriteter i Kina har i årevis været udsat for voldelig fødselsbegrænsning på initiativ af kommunistregeringen.

”Ethvert hospital havde en afdeling for familieplanlægning, som skulle sørge for, at der ikke blev født for mange børn. Nogle steder blev babyer dræbt på fødegangen.”

Det skriver The Christian Post.

Den erfarne fødselslæge Dr. Hasiyet Abdulla oplyser, at hospitaler i Xinjiang af kommunistregeringen efterlever ordrer om at abortere eller dræbe alle ”overskydende babyer”. Det inkluderer også sunde nyfødte, hvis fødselstallet er blevet for højt. Hvis det ikke sker, vil hospitalet få en stor bøde, hedder det i en ny rapport.

Hasiyet Abdulla har gennem 15 år arbejdet i hospitaler i det nordvestlige Kina i Xinjiangs Uighur Autonomous Region. Hun har fortalt Radio Free Asia, at barselsgangene indførte streng kontrol med familieforøgelser hos de etniske og religiøse minoriteter. Her måtte en familie få højst tre børn.

“Alle hospitalerne skulle registrere, hvor mange børn folk fik. Der skulle være tre eller fire år mellem børnene. Der var børn født efter 9 måneders graviditet, som vi slog ihjel efter at have startet fødselen på fødegangen.Sådan lød ordren,” fortalte fødselslægen.

Selv ikke hvis babyerne var blevet født levende, var de i sikkerhed. I nogle tilfælde ville lægerne nemlig dræbe de nyfødte.

“De ville ikke give babyen til forældrene – de dræbte dem efter fødslen. Denne ordre kom oppefra, og den blev trykt og distribueret i officielle dokumenter. Selvfølgelig gjorde hospitalerne det, som de fik besked på, for ellers ville de få bøder,” fortalte dr. Hasiyet Abdulla.

For at begrænse fødselstallet har Kina gennem flere årtier gennemført tvungne sterilisationer, aborter til og med tredje trimester og andre lignende tiltag i Xinjiang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge offentlige hjemmesider faldt Kinas befolkningsvækst med 90% mellem 2014 og 2019. Men selv om man gennemførte en stram etbarns-politik i flere områder i perioden 1979-2015, ligger fødselstallet hos uighurerne under det nationale gennemsnit.