Datter/søn angriber megakirke-præst

John Ortberg har måttet gå på grund af et familie-opgør.

Den populære forfatter og megachurch-præst i Californien John Ortberg holdt sin sidste gudstjeneste søndag den 2. august.

Han trådte tilbage, efter at hans datter Mallory – som har foretaget et kønsskifte, og nu hedder Daniel – har anklaget ham for ikke at fjerne hans yngste teenagesøn Johnny fra børnearbejdet, selv om sønnen havde indrømmet, at han blev seksuelt tiltrukket af børn.

Ortberg havde efter sjælesorg forsøgt at lade sin søn fortsætte. Det var der ikke sket noget ved, før Mallory/Daniel anklagede faderen. Vedkommende er også gift med en person, som har skiftet køn den modsatte vej.

Kirkens ledelse var angiveligt ikke klar over, at der skulle være et problem med Johnny, indtil Daniel rejste sagen. Ortberg påtog sig herefter ansvaret og valgte at træde tilbage fra den metodistiske megakirke, hvor Ortberg har været præst og leder de sidste 17 år.

Både han og hustruen Nancy har skrevet mange bøger. På dansk har Lohses forlag udgivet ”Vil du gå på vandet må du ud af båden”. Hans bestseller er ’Soul Keeping’ .

I et afskedsbrev til kirken skriver Ortberg, at han beklager sin manglende dømmekraft i sagen om sin yngste søn. Efter indgående samtaler med sønnen så han ikke nogen fare for de børn, sønnen tog sig af.

”Men jeg afbalancerede ikke mit ansvar som far med mit ansvar som leder. Jeg håber, at min afgang kan markere en ny begyndelse i vores kirkes tjeneste og vil sætte pris på jeres bønner for vores familie.”

Ældsterådet meddelte, at de vil foretage en supplerende undersøgelse af Johnny Ortbergs engagement i Menlo kirke sammen med en ”ekstern, uafhængig revision” af kirkens eksisterende børnesikkerhedspolitikker og -procedurer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: