Kom ud af ensomhed

Josef Benz oplevede, at Gud bad ham begynde at evangelisere igen.

Josef Benz
9436 Balgach
Schweiz

I begyndelsen af 2015 oplevede jeg igen en drastisk forandring i mit liv. Jeg hørte Gud tale tydeligt til mig, at jeg skulle evangelisere igen – fortælle andre mennesker om Jesus. Næsten 40 år tidligere var jeg holdt op med det, fordi jeg stadig havde meget menneskefrygt og tænkte, at det kunne jeg ikke længere gøre.

l 20 år ville jeg på grund af skuffelser kun gøre praktisk arbejde i kirken. Men så fik jeg uventet et dejligt deltidsarbejde med flygtninge, som gav mig og min kone meget opmuntring og venskab med mange voksne og mange børn fra mange lande. Når vi er sammen med flygtninge og fremmedarbejdere på grøntcentralen, er vi ofte omgivet af mennesker fra ca. 40 forskellige lande.

Og det er det helt rigtige for min kone og jeg. Men nu skal jeg også evangelisere og tale om Jesus.
Det var et vanskeligt skridt at tage, men jeg har været trofast i de sidste 5 år. Mindst én gang om ugen går jeg ud på gaden, til huse, til legepladser og overalt, hvor der er mulighed for at tale med mennesker, som jeg ikke kender.

Der er måske ingen, for hvem dette er mere vanskeligt end for mig. Men hvis jeg gør det, forsvinder al ensomhed, frustration og mangel på kærlighed.

Det samme er, hvis jeg bare sidder hjemme og venter på, at nogen skal besøge mig eller invitere mig. Så kommer der ingen, undtagen nogle gode venner eller flygtninge. Hvis jeg ikke skriver et brev, sender en email eller en WhatsApp, er der heller ingen, der skriver til mig. Hvis ikke jeg giver lidt kærlighed videre til andre, er der heller ingen, der giver mig kærlighed, eller kun lidt.

I de sidste år har jeg har lært at bruge de nye medier til at fortælle mange fremmede om Jesus, mere end nogensinde før. Fra flygtninge har jeg lært aldrig at forvente noget tilbage, for ellers bliver man skuffet. Da jeg var 16 år, sagde jeg ikke til biskoppen og mine forældre, at jeg ville forlade den katolske kirke. Jeg sagde kun, at jeg ønskede at lære Jesus at kende. Hvis jeg havde lyttet til mennesker omkring mig, var jeg næsten gået glip af den mulighed.

Uden Guds indgriben ville jeg ikke have overlevet den smertefulde ensomhed. Jeg overvinder den ved, at jeg møder mennesker, selv om det sommetider er svært. Og i de øjeblikke oplever jeg Guds kærlighed og hjælp allermest.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tak Jesus!

Indlægget er et uddrag af Josef Benz’ fortælling – sendt til Udfordringen – om, hvordan han bl.a. kom ud af den ensomhed og isolation, han i en ung alder blev fanget i. Han kom til Danmark som 20 årig, blev dansk gift og har siden 1987 boet i Schweiz.