Menigheder fejrer 100 års jubilæum for vækkelse

Vesterkirken i Stenum danner den 5. september rammen om fejringen af 100-året for den karismatiske pinsevækkelse i Nordjylland.

Liss-Bente og Arnfinn Clementsen var præstepar i Vesterkirken i 1970’erne. Han taler på aftenmødet i Stenum. Foto: Karisma Senter

100 års fejringen gennemføres på trods af corona både i Løkken og i Stenum lørdag den 5. september.

Det fortæller forfatter Simon Jacobsen, som har skrevet en bog om vækkelsen og selv vil guide jubilæumsgæsterne rundt til de steder, hvor vækkelsen udspillede sig i 1900-tallet.

Fest trods corona

– Heldigvis er der god plads i Vesterkirkens store bygning i Stenum, hvor fejringen af 100 år med karismatisk pinsevækkelse i Nordjylland finder sted. Alligevel er det nødvendigt at tilmelde sig arrangementet, da arrangørerne ikke ønsker, at nogen kommer forgæves, siger Simon Jacobsen.

Dagens program begynder kl. 13 i Løkken, hvor Simon Jacobsen starter den guidede tur. Herefter kører man de 12 km til Vesterkirken i Stenum, hvor eftermiddagskaffen venter.

På første samling i Stenum, kl. 16, byder familien Johnsen fra Norge på sang og musik. Simon Jacobsen vil derefter fortælle og vise billeder fra den nordjyske vækkelse, som er Pinse- og Apostolsk Kirkes egen kirkehistorie.

Under aftensamlingen kl. 19 vil de karismatiske menigheder i Nordjylland sammen sætte fokus på Helligåndens virke i landsdelen nu og i fremtiden. Carsten Jensen fra Aalborg Citykirke og Johannes Hansen fra Apostolsk Kirke tilrettelægger aftenen, og Irene Bjerre fra Vesterkirken står for lovsangen.

Slægtninge til de nordmænd, som bragte pinsebudskabet til Løkken i 1920 besøgte Løkken i 2016. Fra højre: Freddy og Bjørg Johnsen og Trine og Anker Johnsen samt Simon Jacobsen.Foto: Løkken Folkeblad

Arnfinn Clementsen, tidligere præst i Vesterkirken, stifter og pastor i Stavangers store karismatiske menighed, Karisma Senter, er aftenens taler.

For nogle år siden lykkedes det for Simon Jacobsen, som er initiativtager til fejringen, at finde slægtninge til de norske brødre, som bragte pinsebudskabet til Løkken i 1920, så der kommer flere af Fredolf Johnsens børnebørn med ægtefæller samt Sverre Johnsens søn Anker med hustruen Trine til fejringen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Indbyderne

Følgende menigheder står som indbydere: Vesterkirken Stenum, Apostolsk Kirke Aalborg, Aalborg Citykirke, Hjørring Kirkecenter, Frederikshavn Kirkecenter, Aalborg Menighedscenter, Centerkirken Hirtshals, Brønderslev International Apostolsk Kirke og Projekt Kirke Hjørring.

På grund af coronaen skal man tilmelde sig for at deltage i fejringen ved at sende en e-mail til:100iNordjylland@gmail.com. Mere information på tel. 2844 9494.