Ny vicepræsidentkandidat er stærk tilhænger af abort

Senator Kamala Harris fra Californien er Joe Bidens valg til vicepræsident, hvis han bliver valgt som præsident i USA til november.

Kamala Harris, den amerikanske vicepræsidentkandidat for demokraterne, er en de stærkeste tilhængere af abort blandt politikere.

Det vurderer den amerikanske anti-abort organisation, National Right to Life.

– Hun er den stærkeste tilhænger af abort blandt abortpositive politikere, udtaler organisationen ud fra hendes valg i afstemninger indtil videre, hvor hun aldrig har stemt imod abort i en eneste sag.

Midt i august offentliggjorde den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, Kamala Harris som sin vicepræsident, i fald han til novembers præsidentvalg bliver valgt.

Kamala Harris er senator fra Californien og tidligere distriksanklager og statsanklager i samme område. Hun har blandt andet været involveret i at stoppe love, som ville forhindre abort efter barnet kan føle smerte, eller som ville give medicinsk hjælp til babyer, som fødes levende efter abort.

100 demokratiske politikere beder deres parti om at skrue ned for abort-retorikken

Hver tredje demokratiske vælger i USA er imod abort. Og i 389 ud af 435 valgdistrikter er de fleste demokratiske vælgere modstandere af abort efter uge tyve.

Disse to informationer er en del af årsagen til, at over hundrede demokratiske politikere er trådt frem og har bedt ledelsen af Det Demokratiske Parti om at ”blødgøre sit standpunkt” i forhold til abort. I en pressemeddelelse udsendt af foreningen ”Democrats for Life of America” udtrykte de demokratiske politikere deres bekymring.

Ifølge det amerikanske medie Christian Post, frygter politikerne, at det fremmedgør vælgerne, når mange demokratiske ledere stiller sig frem som forkæmpere for abort til enhver tid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge foreningen er 79% af alle amerikanere modstandere af denne holdning og endnu flere er modstandere af demokraternes ønske om skattebetalte aborter.

”Når ledere i det demokratiske parti støtter senaborter, skubber de mange vælgere ind i armene på det republikanske parti. Mange mennesker, som tror på retten til liv, stemmer kun ud fra det ene emne,” står der i brevet.