DanskOase går med i økumenisk studiecenter

Fra den 1. august har DanskOase været en del af det økumeniske Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi (SCMT).

Dansk Oase indtræder i bestyrelsen og bidrager sammen med Apostolsk Kirke, Baptistkirken og Vineyard i Danmark i etableringsfasen, som løber frem til udgangen af 2021.

Mesterlære-forløb

SCMT har til formål at udruste teologistuderende igennem et ‘mesterlære-forløb’ i lokale menigheder og regionale læringsfællesskaber. Her skal de studerende støtte og udfordre hinanden i den teologiske refleksion og udvikling af identitet og teologi som kommende præster og teologer.

Det seneste halvandet år har SCMT etableret læringsnetværk og mesterlære-forløb i Aalborg, Aarhus, København og i Syd-Danmark for over 20 studerende.

God udvikling for SCMT

Daglig leder af SCMT Henrik Holmgaard udtaler: “Samarbejdet med DanskOase er en meget positiv udvikling for det økumeniske samarbejde i SCMT.

DanskOase er en central bevægelse i dansk kirkeliv og er et vigtigt bidrag til solid menighedsbaseret udrustning af fremtidens præster, teologer og pionerer”.

Generalsekretær i DanskOase, Ruben Dalsgaard, siger om det nye samarbejde: ”Vi har i DanskOase tradition for akademisk fokus i uddannelsen af præster, og det er godt.

Men vi har også mærket et behov for at give vore stud.teol’er mere praksisorienteret læring og bringe den lokale menighed mere i spil som en aktiv medspiller i uddannelsen af præster. SCMT sætter en god og relevant ramme omkring dette.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: