Der er nu 1 mio. kristne i Iran

Ifølge Open Doors USA er det både ulovligt at konvertere til kristendommen og at forkynde den kristne tro i Iran. Alligevel er der nu 1 million kristne i landet, vurderer en ny undersøgelse.

I Iran bliver mange kristne forkyndere arresteret og får lange fængselsstraffe for ”forbrydelser mod den nationale sikkerhed”. Hvis nogen åbner dørene for en husmenighed, bliver hjemmet ofte ransaget og overvåget. Og der er frygtelige forhold i de iranske fængsler.

Alligevel vokser den iranske kirke, skriver Christianity Today på baggrund af en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet GAMAAN, der har base i Holland. I undersøgelsen oplyser 50.000 iranere, hvad de tror. 90% af de adspurgte er bosat i Iran.

Kun 1,5% af de adspurgte kalder sig kristne. Men omregnet svarer det til, at der er mindst 750.000 iranske kristne foruden de 117.500 armenske og assyriske kristne, som bor i landet.

Undersøgelsen fra GAMAAN vurderer, at der i virkeligheden er over en million kristne i Iran. Faktisk vokser antallet af kristne så eksplosivt, at det islamistiske styre føler sig truet af det voksende antal kristne kirker i landet, vurderer Christianity Today.